Annonce
forside

Der er brug for alle mand - udenlandske som danske

Læserbrev: Det undrer mig, at formand fra 3F Esbjerg, Jacob Meier, ikke ved, at vores lokale virksomheder i Esbjerg og Varde mangler medarbejdere. Det står i medierne, og virksomhederne giver tit medarbejderne, hvoraf mange er 3F's medlemmer, besked på at sprede jobopslag til andre i branchen, men desværre ofte uden, at det giver nye ansatte.

Derfor er det nødvendigt, at virksomhederne kan hente de medarbejdere, de mangler, i udlandet. Alle medlemmer af Dansk Byggeri skal overholde overenskomsten, og derfor får alle - danske som udenlandske - den løn, som 3F har forhandlet sig frem til, at de skal have. Der er derfor ikke tale om billig udenlandsk arbejdskraft, men om medarbejdere, der yder en stor indsats og i mange virksomheder er en fast del af sjakkene.

Virksomhederne leder dog ikke kun efter medarbejdere, men også efter lærlinge. Desværre melder erhvervsskolerne på nogle fag udsolgt af lærlinge, og derfor har jeg i min egen virksomhed i et stykke tid ikke haft murerlærlinge. Men for tre måneder siden var jeg heldig at få fat i én, som lige nu er i lære hos mig sammen med fire tømrerlærlinge og en kontorelev.

Jeg håber, at vi på sigt kan få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Der er nemlig både lærerpladser og job, og i øjeblikket står vores lokale virksomheder i Esbjerg og Varde i kø efter kvalificerede svende - såvel som lærlinge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Uddannelser jagter mænd

Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce