Annonce
Trekantområdet

Der er brug for en åben debat om kommunens kommende sundhedshus

Niels Malta Rousing. Privatfoto
Annonce

Coronavirussen har betydet, at alle aktiviteter i Middelfart Efterløns- og Pensionistklub har  været indstillet siden begyndelsen af marts 2020. Det er for nuværende vurderet af bestyrelsen, at det ikke er forsvarligt at opstarte klubbens aktiviteter, så længe de nuværende restriktioner (pladskrav og afstandskrav) er gældende. Reglerne betyder, at der i Østergades Forsamlingshus må være 68 deltagere, vi er normalvis over 100 deltagere til møderne.

Der er en tilbageholdenhed hos medlemmerne, som er i risikogruben alene på grund af alderen. Løsningen er ophævelse af de nuværende restriktioner, hvilket kræver en vaccine.

Sundhedshus er under planlægning I Middelfart Kommune. Kommunen forhandler med Region Syd om køb af grund i nærheden af Middelfart Sygehus til opførelse af et sundhedshus. Formålet er efterbehandling af kommunens borgere efter afsluttet operation på et af regionens sygehuse.

Det er kommunens intention, at der skal skabes plads til de frivillige organisationer i form af et frivillighus som en integreret del af sundhedshuset. Baggrunden for ideen kender jeg ikke, men der er en sammenhæng. De frivillige klubbers aktiviteter er med til at forebygge sygdomme af forskellig karakter og kan være et led i retableringen efter en operation.

Sammenkoblingen mellem sundhedshus og frivillighus bekymrer mig, hvor de vigtigste er:

1. Sundhedshus signalerer intet om frivillighed. 2. Sygdom vil altid gå forud for de frivillige aktiviteter. 3. Ressourcerne vil hurtigt være utilstrækkelige på grund af behovet for reetablering vil vokse betydeligt i de kommende år. 4. Fastlæggelse af årets program bliver usikker.

Der er vigtigt at få problemstillingen debatteret, så der ikke bliver bygget et sundhedshus, som skaber konflikt til de frivillige organisationer. Det er nødvendigt at få de detaljerede behov klarlagt for sundhedshuset herunder kapaciteten og de frivillige klubbers aktiviteter såvel nu som fremover.

Den indbyggerforøgelse som har fundet sted i Middelfart Kommune over de senere år kræver planlægning også på længere sigt, da de tilkomne borgers behov/krav ændres over tid.

Min appel er, at der informeres mere om projektet og herunder visionen med sammenkobling af sundhedshus og frivillighus, så vi får en debat gående på, om projektet lever op til brugernes ønsker.

Kapacitet og faciliteter er vigtige parametre at få belyst. Middelfart har behov for et sted, hvor de frivillige foreninger og klubber kan afholde deres aktiviteter og samarbejde om større arrangementer og dermed tilbyde disse til rimelige priser.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce