Annonce
Esbjerg

Der er dømt omkørsel frem til efteråret: Kloakseparering spærrer for gennemkørende trafik i Gørding

Søndergade i Gørding vil om få dage blive gravet op, fordi der skal kloaksepareres. Det betyder, at gaden vil være lukket for gennemkørende trafik frem til ud på efteråret. Foto: Martin Wilde
Frem til efteråret bliver der spærret for den nord-sydgående gennemkørende trafik i Gørding, når et stort arbejde med at separere regnvand og spildevand begynder om få dage.

GØRDING: De pludselige og voldsomme regnvejr, som i de senere år med mellemrum er set falde over landet, typisk i sommerperioden, er årsagen til, at forsyningsselskaber i Danmark er begyndt at separere kloaker for regnvand og spildevand. Om få dage kommer turen til den sydlige halvdel af Gørding.

Her begynder Din Forsynings entreprenører med at grave i Søndergade. Siden kommer turen til Nørregade og sidegader til både Søndergade og Nørregade. Arbejdet omfatter alle gader og veje fra det sydlige byskilt i Søndergade mod nord op til Allégade. Undtaget er den vestlige del af Nygade, som for et par år siden blev gravet op og kloaksepareret. Undtaget er også Østparken, Mosevej, Skovbrynet samt den østligste del af både Østergade og Godthåbsvej. Disse gader er, ligesom den vestlige del af Nygade, allerede kloaksepareret.

- Vi går i gang syd for jernbanen. Vi begynder lige om lidt, og det bliver for alvor synligt sidst i denne uge eller først i næste uge, fortæller Tommy Andersen, som er anlægsingeniør hos Din Forsyning.

Annonce

Gader spærres

Arbejdet med at kloakseparere Søndergade betyder, at gaden graves op i sektioner, og at den derfor spærres for gennemkørende trafik. Og trafikken er – som de fleste borgere i Gørding ved – til tider heftig med store lastbiler og traktorer. Det er ikke uden grund, at byens borgere i mange år har ønsket sig en omfartsvej uden om byen.

- Arbejdet skal udføres sikkert for både trafikanter og for dem, der arbejder på stedet. Det er derfor, vi lukker vejen for trafik. Den gennemkørende trafik må så køre ad en omkørsel, siger Tommy Andersen.

Til gengæld håber Tommy Andersen, at der kun bliver én opgravning i denne omgang. Din Forsyning arbejder sammen med Esbjerg Kommune, som ved samme lejlighed skifter kantsten og renoverer fortovene. Også Gørding Vandværk er med, og udfører nødvendige arbejder, når nu gaderne alligevel er gravet op. På den måde vil borgerne forhåbentlig ikke opleve, at der bliver gravet igen, kort efter arbejdet med kloakseparering er afsluttet, og der er lagt ny plan asfalt uden lapper.


Arbejdet skal udføres sikkert for dem, der arbejder på stedet. Det er derfor, vi lukker vejen for trafik. Den gennemkørende trafik må så køre ad en omkørsel.

Tommy Andersen, ingeniør hos Din Forsyning


Arbejdet omfatter kun den sydlige del af Gørding. Det skyldes, at kloaksystemet i Gørding er delt i to. Nord for Allégade findes der et separat system, som må vente nogle år med at få udført kloakseparering.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Sædding-Guldager venter 500 tilskuere til pokalkampen mod AC Horsens

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce