Annonce
Debat

Der er grund til bekymring

Læserbrev: I denne tid skorter det ikke på udtalelser fra snart enhver ”ekspert”, når det drejer sig om covid-19. Selv om man lytter godt efter, fornemmer man ingen slinger i valsen, man får helt klart en fornemmelse af at ”eksperten alene vide”, men i dag har jeg godt nok fået min tvivl.

Jeg, som er ægtemanden i husstanden, fik i 1994 en tredobbelt bypass operation i hjertet, i 1997 fik jeg en pacemaker, og i 2006 fik jeg en såkaldt rotablation (en relativ sjælden operation i hjertet hvor man udborer ophobet kalk fra kranspulsårerne). Jeg har yderligere fået isat diverse stent, ligesom der er tilkommet behandlingskrævende hjerteflimmer og diabetes.

Min hustru har siden sin ungdom haft svær astma, i 2014 blev hun ramt af en blodprop i hjertet, og i 2015 fik hun konstateret og blev opereret for brystkræft. I 2018 blev hun alvorligt syg, og det viste sig, at kræften havde spredt sig til lever, lunger og knogler. Efter at have modtaget kemo etc. opgav lægerne i sept. 2020 videre behandling, og min hustru kom under kategorien ”alvorligt syge”. 7 jan. 2021 blev hun henvist til hospice - dette afslog hun, da hun ønskede at dø i eget hjem

Vi er begge 81 år og bor i egen bolig, min hustru som var sengeliggende var afhængig af pleje og assistance til praktisk taget alt 24/7. Denne pleje og assistance har jeg udført fra dag 1, og vi har således ikke modtaget nogen form for hjælp. Det skal her bemærkes, at kommunen flere gange har tilbudt at træde til med assistance.

Og nu kommer så forklaringen på, at jeg er begyndt at tvivle voldsomt på de såkaldte eksperter. Min hustrus meget alvorlige sygdom til trods blev hun først tilbud covid-19 vaccine d. 8. marts 2021. Hvad angår mig selv, som jo både havde lidt alvorlige sygdomme samt en krævende plejeopgave, fik tilbuddet om vaccination d. 15 marts 2021.

Efter mere end to års svært sygeleje er min hustru nu død. Ved bisættelsen erfarer man så, at op til flere deltagere, betydelig yngre og ved godt helbred, for længst har fået tilbud om vaccination - ja en enkelt er sågar færdigvaccineret.

Hvis sådanne beslutninger er udtryk for ekspertise, så synes jeg, der er grund til bekymring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce