Annonce
Læserbrev

Der er ikke behov for arbejdsro, men handling i diskotekssag

Læserbrev: I et læserbrev den 14.11. opfordrer viceborgmester Ejler Schütt (DF) til, at diskotek Seven på Storetorv skal have arbejdsro.

Et tåbeligt forslag, eftersom diskoteket ikke har haft andet siden 1.7.2016, da kommunen på et fejlagtigt grundlag gav tilladelse til diskoteket. Efterfølgende har flertallet i Aabenraa Byråd ikke haft mandsmod til at erkende, at man har fejlet, selv om Planklagenævnets afgørelse af 20.6.2017 er tydelig.

I stedet agter Ejler Schütt og det borgerlige byrådsflertal nu at (mis) bruge deres myndighedsudøvelse til at lovliggøre en forkert beslutning med en ny lokalplan.

Denne sag handler ikke blot om diskoteket på Storetorv. Sagen handler også om, hvorvidt borgere og erhvervsdrivende i Aabenraa Kommune kan foretage investeringer i kommunen i tillid til de gældende planer. Lokalplaner skal ikke ændres efter forgodtbefindende og slet ikke blot for at lovliggøre en forkert politisk beslutning.

Lad os dog erkende, at der med tilladelsen til at oprette diskotek på Storetorv blev truffet en forkert beslutning og lad os så hjælpe ejeren af diskoteket videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce