Annonce
Læserbrev

Der er ikke behov for arbejdsro, men handling i diskotekssag

Læserbrev: I et læserbrev den 14.11. opfordrer viceborgmester Ejler Schütt (DF) til, at diskotek Seven på Storetorv skal have arbejdsro.

Et tåbeligt forslag, eftersom diskoteket ikke har haft andet siden 1.7.2016, da kommunen på et fejlagtigt grundlag gav tilladelse til diskoteket. Efterfølgende har flertallet i Aabenraa Byråd ikke haft mandsmod til at erkende, at man har fejlet, selv om Planklagenævnets afgørelse af 20.6.2017 er tydelig.

I stedet agter Ejler Schütt og det borgerlige byrådsflertal nu at (mis) bruge deres myndighedsudøvelse til at lovliggøre en forkert beslutning med en ny lokalplan.

Denne sag handler ikke blot om diskoteket på Storetorv. Sagen handler også om, hvorvidt borgere og erhvervsdrivende i Aabenraa Kommune kan foretage investeringer i kommunen i tillid til de gældende planer. Lokalplaner skal ikke ændres efter forgodtbefindende og slet ikke blot for at lovliggøre en forkert politisk beslutning.

Lad os dog erkende, at der med tilladelsen til at oprette diskotek på Storetorv blev truffet en forkert beslutning og lad os så hjælpe ejeren af diskoteket videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce