Annonce
Læserbrev

Der er ikke brug for arbejdsro - men nattero på Storetorv

Læserbrev: Ejler Schütt, DF, maner til arbejdsro for diskotek Seven. Der er nok ikke en gennemtænkt metafor, da sagen i praksis især omhandler støj fra diskoteket. Der er da heller ikke brug for arbejdsro, men nattero og en afklaring.

Sagen handler om en beslutning, der blev truffet på et forkert grundlag. Politikerne tog dengang fejl, og nu prøver man så at rette op på den fejl ved at begå en større. For nok skylder vi diskotek Seven en lovliggørelse eller en beklagelse, men ved at vedtage en snæver lokalplan for underetagen på Storegade 7, lader vi hånt om alle de andre, der har efterlevet den gældende lokalplan i god tro.

Her lader det til, at Ejler Schütt og en række andre politikere stædigt insisterer på, at der absolut skal være diskotek på Storetorv, til trods for at det i dag er vanskeligt at finde opbakning fra unge som gamle til, at det partout skal placeres på Storetorv. Det er et meget enøjet synspunkt, som nok mest tager hensyn til egen dårlige samvittighed.

Vi i det Konservative Folkeparti er for, at de unge har attraktive muligheder for at samles i bylivet, men vi er ikke for, at et lokalplansstridigt diskotek skaber splid og manglende nattesøvn for de beboere og ejere, der har lokalplanen på deres side.

Sagen kalder på en ansvarlig og værdig afslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce