Annonce
Læserbrev

Der er ikke brug for arbejdsro - men nattero på Storetorv

Læserbrev: Ejler Schütt, DF, maner til arbejdsro for diskotek Seven. Der er nok ikke en gennemtænkt metafor, da sagen i praksis især omhandler støj fra diskoteket. Der er da heller ikke brug for arbejdsro, men nattero og en afklaring.

Sagen handler om en beslutning, der blev truffet på et forkert grundlag. Politikerne tog dengang fejl, og nu prøver man så at rette op på den fejl ved at begå en større. For nok skylder vi diskotek Seven en lovliggørelse eller en beklagelse, men ved at vedtage en snæver lokalplan for underetagen på Storegade 7, lader vi hånt om alle de andre, der har efterlevet den gældende lokalplan i god tro.

Her lader det til, at Ejler Schütt og en række andre politikere stædigt insisterer på, at der absolut skal være diskotek på Storetorv, til trods for at det i dag er vanskeligt at finde opbakning fra unge som gamle til, at det partout skal placeres på Storetorv. Det er et meget enøjet synspunkt, som nok mest tager hensyn til egen dårlige samvittighed.

Vi i det Konservative Folkeparti er for, at de unge har attraktive muligheder for at samles i bylivet, men vi er ikke for, at et lokalplansstridigt diskotek skaber splid og manglende nattesøvn for de beboere og ejere, der har lokalplanen på deres side.

Sagen kalder på en ansvarlig og værdig afslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se fotos og video: Publikum og presse blev bortvist fra flyopvisning

Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];