Annonce
Vejen

Der er ikke en fugtspærre i rådhuset - der er to

Den nederste fugtspærre ligger på soklen og forhindre vand i at trænge op i murstenene. Foto: Murerfirmaet Axel Poulsen

VEJEN: - Selvfølgelig er der en fugtspærre i væggen på det nye rådhus i Vejen, fastslår murermester Flemming Poulsen, som har stået for byggeriet.

- Ja, der er faktisk to for at være på det sikre side.

Poulsen er træt af debatten om de misfarvede vægge og især af, at der overhovedet bliver sat spørgsmålstegn ved det faglige arbejde.

- Vi kunne selvfølgelig ikke drømme om at glemme fugtspærren. Selvfølgelig ikke.

Murermesteren synes, det i en tid med massiv regn vil være en god ide at imprægnere murværket, så vand og alger ikke hænger fast på murstenene. Han har også tilbudt at rense muren af, men det har kommunen foreløbigt afvist. Eksterne rådgivere på byggeriet skal først undersøge sagen og komme med et bud på, hvad den hurtige algevækst og fugt på muren skyldes.

Flemming Poulsen er ikke i tvivl. Den rekordstore regnmængde må påtage sig skylden.

Annonce
Fugtspærre nr. 2 ligger på fem skifte. Foto: Murerfirmaet Axel Poulsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Leder For abonnenter

JV mener: Det har været et vildt og voldsomt regnvejr

FEJL RETTET 23. FEBRUAR KL. 8.30: Der stod, at klimaloven har som mål i 2030 at halvere CO2-udledningen i forhold til 1990. Målet er en 70 procents reduktion. Sigurd Barretts nyfortolkning af den sønderjyske kampsang "Det haver så nyligen regnet" har vakt en masse debat de seneste uger. I et velment, men forfejlet forsøg på at gøre den nutidig, kan den desværre læses som en historieløs hån mod de modige sønderjyder, der under svære betingelser kæmpede for danskheden i perioden 1864-1920. Værst er de forvrøvlede linjer om, at "frygt for andre har hersket på vor egn her, fremmedhad sprængte tillids bånd itu". Der har været en skarp kamp mellem dansk og tysk, men den har på begge sider været båret af fædrelandskærlighed, og alle implicerede har haft samme hjemegn, så hvor kommer fremmehadet ind i billedet? Men titlen på Sigurd Barretts version har dog vist sig at have en helt aktuel relevans: "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr". For det har det helt bogstaveligt været i den seneste uges tid. Og det i en grad, så det vækker til eftertanke. Hvad kan vi som borgere gøre? Det voldsomme vejr er formentlig kommet for at blive. Nogle danske politikere prøver at bilde vælgerne ind, at vi kan afbøde konsekvenserne ved at gennemføre klimalovens mål om, at Danmark i 2030 skal have reduceret udledningen af CO2 med 70 procent i forhold til 1990. Men hverken klimaet i Danmark eller resten af verden vil blive påvirket af, om vi når målet eller ej. Dertil er vi en for lille plet på verdenskortet. Der skal flere årtiers global indsats til for, at vi kan gøre os håb om, at det gør noget mærkbart ved klimaforandringerne. Hvad vi som samfund skal gøre nu og i de kommende år, er at fortsætte med at investere i klimasikring. Det kan den enkelte borger også være nødt til at gøre. For vi må se i øjnene, at det kommer til at koste penge at forebygge skader forårsaget af regn og vind. Og så må vi bygge og bosætte os med sund fornuft. Der vil være steder, hvor det i fremtiden ikke er klogt at bo eller bygge, fordi risikoen for oversvømmelser bliver for stor, når det har været et vildt og voldsomt regnvejr.

Annonce