Annonce
forside

Der er ikke tilgængelighed til alle strande i Kolding Kommune

Læserbrev: Jeg undrer mig over, at tilgængeligheden til vores strande i Kolding Kommune ikke er en mulighed for alle byens borgere. Nogle af beboerne har haver helt ud til vandet og bygger broer, som ikke er godkendte fra kommunens side. Stierne ved strandkanten er dermed ikke let tilgængeligt for borgerne i hele kommunen. Det er fælleseje, og alle skal have adgang til at gå en tur ved strandkanten.

Det handler om retten til at kunne bevæge sig frit i Kolding Kommunens naturområder, og her er der tale om de vandområder, vi har fælles. Jeg er selv utrolig stolt over, at vi i Kolding Kommune har en skøn natur og at vi har vore strande. Men jeg kan ikke acceptere, at den enkelte lodsejere bygger broer og forhindringer, så andre borgere ikke kan komme forbi.

Det er nødvendigt, at vi får en snak med den enkelte lodsejer, hvor problemet er opstået, så vi i fællesskab kan finde en løsning.

Lovmæssigt må man ikke sætte adgang forbudt skilte op eller privat strand - det er nemlig alles strand, og man må gerne gå ved strandkanten. Det fremgår af naturstyrelsens hjemmeside: www.naturstyrelsen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

BJ Agro bygger for millioner

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce