Annonce
Vejen

Der er ikke to dage, der er ens

Susanne M. Clausen kan fejre 40-års jubilæum i den kommunale tandpleje. Foto: Dorthe Andresen
Susanne M. Clausen, der er klinikassistent ved Vejen Kommunale Tandpleje, kan i år fejre sit 40-års jubilæum.
Annonce

Brørup: - Dagene er forskellige og uforudsigelige. Selvfølgelig er der også mange ting, der er de samme. Men det er nye folk i telefonen og nye problemer, der skal tages stilling til.

Sådan siger 60-årige Susanne M. Clausen, der i år har været ansat 40 år i den kommunale tandpleje.

Som 17-årig kom hun i lære som klinikassistent hos den private tandlæge Leo Enggaard i Toftlund.

- Det var dengang, det var mesterlære, så det tog 2½ år, fortæller Susanne M. Clausen, der fortsatte hos tandlægen i et halvt år, efter hun var færdiguddannet.

Det er enten Susanne M. Clausen eller en af hendes to kolleger, man får i telefonen, når man ringer til Vejen Kommunale Tandpleje. Foto: Dorthe Andresen

Derefter gik turen til Rødding, hvor hun blev ansat under den kommunale tandpleje.

- Men dengang var der ikke nogen klinik, så børnene gik ved de private tandlæger. Men jeg havde det forebyggende arbejde og sad på rådhuset, siger klinikassistenten, der efter kommunesammenlægningen i 2007 fortsatte hos den kommunale tandpleje i Vejen.

Og i 2014, da den nye tandklinik stod klar på Fredensvej Brørup - og hele den kommunale tandpleje blev samlet ét sted - rykkede hun med til Brørup.

Annonce

Det store overblik

Sammen med to kolleger er det Susanne M. Clausen, der har det store overblik over, hvor de mange patienter skal bookes ind med tider.

- Så det er det administrative arbejde, jeg har nu. Jeg tager telefonen, når folk ringer, og jeg sidder nogle gange i receptionen. Vi skiftes, siger Susanne M. Clausen.

Så det er Susanne M. Clausen og kollegerne, der sørger for, at klinikkens behandlere hele tiden har noget at lave.

- Vi sørger hele tiden for, at aftalebøgerne er fyldt op. Så vi skal vide, hvilke kompetencer, de forskellige behandlere har, fortæller Susanne M. Clausen, der også står for at bestille varer hjem til klinikken - og sørger for, at alle regninger bliver betalt.

- Jeg bestiller også arbejdstøj hjem - for nogle gange skal nogen en størrelse op eller en størrelse ned. Det skal jo passe, kommer det med et smil fra Susanne M. Clausen, der er rigtig glad for sit arbejde hos tandplejen.

- Jeg har rigtig gode kolleger. Vi er gode til at tage os af hinanden, siger jubilaren, der privat bor i Sdr. Hygum med husbonden Hans Jørgen, der er pedel på Rejsby Efterskole.

Annonce

Børn og børnebørn i nærheden

Parret har to børn - Martin på 35 år og Sara på 32 år. Begge bor i Sdr. Hygum med deres familier og tilsammen seks børn og bonusbørn i alderen fra seks til 21 år. Og den geografiske nærhed er noget, Susanne M. Clausen nyder.

- Det er rigtig dejligt. Det beriger hverdagen, siger hun.

Når der ikke står arbejde eller ferie med campingvognen i kalenderen, så kan Susanne M. Clausen godt lide at kaste sig over håndarbejde.


Dengang jeg var i Rødding, og hvor jeg tog rundt til alle børnehaverne og dagplejerne hver 14. dag, da kunne jeg alle navnene. Det var lidt sjovt.

Susanne M. Clausen, klinikassistent, Vejen Kommunale Tandpleje


- Jeg strikker, hækler og syr. Det har jeg altid gjort. Jeg synes, at man tænker så gode tanker, når man strikker eller hækler, fortæller Susanne M. Clausen, der ikke er i tvivl om, at hendes hang til håndarbejde stammer fra barndommen.

- Det ligger i mit blod. Både min mormor og mor lavede håndarbejde. Jeg kan huske, at nede i min mormors kælder, som jeg dengang syntes var kæmpestor, der var der stofruller i lange baner, smiler Susanne M. Clausen.

Annonce

Kendte børnene med navn

Når Susanne M. Clausen tænker tilbage på de tidlige år som klinikassistent, så er der én ting, hun ikke længere kan klare - nemlig at huske alle børnenes navne.

- Vi har omkring 9000 børn. Men dengang jeg var i Rødding, og hvor jeg tog rundt til alle børnehaverne og dagplejerne hver 14. dag, da kunne jeg alle navnene. Det var lidt sjovt, smiler Susanne M. Clausen, der nu har fornøjelsen af at møde nogle af børnene igen - de er bare blevet voksne i mellemtiden.

- Nu kommer de her med deres børn. Der var engang en, der sagde til mig: Er det ikke dig, der kom i børnehaven, fortæller 40-års jubilaren, der på mandag får overrakt det synlige bevis for sine mange år i tandplejen - dronningens fortjenstmedalje.

For 40 år er en del - og det skal naturligvis belønnes, også selvom Susanne M. Clausen ikke helt kan forstå, at der er gået så mange år allerede.

- Det er lidt utroligt. Det havde jeg ikke regnet med, da jeg startede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce