Annonce
Varde

Der er kun én campingplads tilbage på Mariefestival

Der er Mariefestival med adskillige koncerter i hele byen.

Der er solgt flere billetter til Mariefestival, end der var på samme tidspunkt sidste år. Der er kun én plads tilbage på campingpladsen.

ANSAGER: I tre dage i september er Ansager rammen om en endnu en udgave af folkemusikfestivalen, Mariefestival. En af arrangørerne er Helge Engelbrecht, og han fortæller, at der er solgt flere billetter end det var på samme tidspunkt sidste år.

Derfor forventer han, at der i år bliver solgt flere end de 500 billetter, der blev solgt sidste år, ligesom han håber, at der vil være flere i gaderne, som går rundt mellem de gratis koncerter.

Hvis man vil have en campingplads, så er det om at skynde sig. Der er kun én tilbage.

- Det er væsentligt bedre end sidste år, siger Helge Engelbrecht.

Han er især glad for de gode tegn i lyset af, at vejret var elendigt sidst år under festivalen.

- Hele vikingelejren regnede næsten væk under festivalen. Hvis vi kan overleve det, så kan vi klare alle festivaler. Så den får et ordentligt hug i år, siger Helge Engelbrecht.

Kendte navne?

I år har han ikke ligesom de tidligere år selv sammensat musikprogrammet, men han fortæller, at det stadig er den samme profil, som festivalen har.

- Det er ikke store kendte navne. Vi kører en lidt anden vej. Det er en lille luksusudgave af Tønder Festival, vi går efter.

Og så dog. For både han og Stine Klingsten Sørensen, formand for Mariefestivalens Musikudvalg, varsler, at der kommer lidt mere opsigtsvækkende navne på programmet i år i forhold til de tidligere år.

Det bliver dog først med offentliggørelsen af programmet 19. august, at det bliver afsløret, hvem der er tale om.

Annonce

Mariefestival 2016

Foregår 2.-4. september.


  • En partoutbillet koster 800 kroner, men der er også mulighed for dagsbilletter, ligesom der er en aftenbillet, der kun gælder lørdag aften.

  • Med partoutbillet kan man tilkøbe en plads på campingpladsen for 500 kroner. Der er dog kun én plads tilbage.

  • Uden billet er der dog gode muligheder for at nyde musik alligevel. Der vil være masser af scener med gratis adgang.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce