x
Annonce
Aabenraa

Der er kun få muligheder for byggeri i Aabenraa

Beboerne langs Dimen er glade for deres område, og de er ikke begejstrede for tanken om at få nye parcelhusområder på begge sider. Foto: Claus Thorsted

Udvalgsformand Philip Tietje (V) forstår Dimen-beboernes bekymringer for naturen og trafikken, men understreger også, at området ved Stolligvej har været udlagt til parcelhuse siden 2010.

AABENRAA: Beboerne på Dimen i Aabenraa er ikke begejstrede ved udsigten til nye parcelhuskvarterer ved Stolligvej både øst og vest for Dimen.

Det er blandt andet naturen i området og udsigten til mere trafik på Stolligvej, der vækker bekymring.

Philip Tietje (V), der er formand for Aabenraa Kommunes udviklingsudvalg for land og by, lyttede til bekymringerne, da beboerne for nylig var inviteret til idémøde. Mødet var en forløber for en ny lokalplan, der skal gælde for området øst for Dimen.

- Der er ikke igangsat en lokalplan for arealet vest for Dimen. Men vi mente, at det var rigtigt at informere beboerne om, at vi også har fået en henvendelse vedrørende dette areal, forklarer Philip Tietje.

Det er ejeren af gården og området vest for Dimen, Erik Steen Boe, og projektudvikleren Åhuse, der har henvendt sig vedrørende den nye udstykning mod vest.

Men kommunen er altså i denne omgang kun i færd med at lave lokalplan for området øst for Dimen hen mod Stollig.

Dette område omfatter 18 hektar, og der ventes at kunne blive plads til 90 parcelhuse, mens området mod vest har plads til maksimalt 27 huse.

Annonce

Lokalplan på vej

Fristen for at komme med forslag og idéer til den nye lokalplan for området øst for Dimen udløber på onsdag den 21. februar.Derefter udarbejder kommunen et kommuneplantillæg og en lokalplan, som skal til politisk behandling i løbet af foråret.

Dernæst skal de to planer i offentlig høring i mindst fire uger, inden de endeligt kan vedtages.

Der er endnu ikke igangsat nogen lokalplan for arealet vest for Dimen.

En gammel plan

- Jeg forstår godt beboernes bekymring for trafikforholdene, når der kommer flere huse, og jeg forstå godt, at de vil beskytte naturen. Men området har faktisk været udlagt til boliger i kommuneplanen siden 2010, så det kan ikke komme som nogen overraskelse, at de planer på et tidspunkt føres ud i livet, siger Philip Tietje.

Han gør opmærksom på, at Aabenraa ligger omgivet af skov og vand, og at det derfor er vanskeligt at finde steder, hvor man kan udlægge arealer til nye huse.

- Disse grunde er faktisk noget af det mest bynære, vi kan finde, når der skal udlægges nye parcelhusområder i Aabenraa, siger Tietje.

- Vi har set, at de grunde, som Haderslev Kommune har udstykket ved den tidligere planteskole, har været meget efterspurgte. De ligger i cirka samme afstand fra centrum i Haderslev, som Stolligvej gør i forhold til Aabenraa. Det er også de lokale ejendomsmægleres vurdering, at grundene ved Stolligvej vil være attraktive, siger Phillip Tietje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce