Annonce
forside

Der er rigtig god plads til biogasanlæg i Kolding Kommune

Knud Erik Langhoff

Læserbrev: Det var med stor undren, at der den 7. februar af artikel i JydskeVestkysten fremstod udtalelser og at "Bbogas er en død sild i hele Kolding Kommune".

For mig at se, bør vi vække den døde sild til live og etablere biogasanlæg i dertil egnede område i Kolding Kommune. Jeg medgiver, det kan være en udfordring og det kræver en dyb indsigt i lokalområdets egenart at finde den helt rigtige placering til etablering af biogasanlæg, men der er rigelig med plads i Kolding Kommune.

Jeg undrer mig stadigvæk over, at området ved Venusvej var udpeget til biogasanlæg, når der i det åbne land er store arealer i kommunen, der er velegnede, og hvor luften i forvejen er befængt med gyllelugt fra staldanlæg og gylletanke. Steder hvor de eventuelle lugtgener fra biogasanlægget vil falde i med den i forvejen værende gyllelugt. Der er altså rigelig med plads og den grønne omstilling er vigtig, den skal vi i Kolding simpelthen være aktive i at gennemføre, hertil kommer at der er rigtig god synergi imellem grøn omstilling, biogasenergi og at gyllen i processen ophøjes til en væsentlig bedre gødning for jorden, og det skal vi selvfølgelig udnytte.

Jeg opfordrer derfor byrådspolitikerne i Kolding til sammen med embedsmændene om at komme op på cyklen, komme rundt i kommunen for at finde frem til de mest optimale placeringer for et biogasanlæg. Det er kun et spørgsmål om tilstrækkelig kendskab til lokalområderne, velvilje til grøn omstilling og smidighed ved lokalplanlægning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce