Annonce
Aabenraa

Der er stadig alt for stille: Museumsgæster lader vente på sig

I Frøslevlejren kan man for tiden se særudstillingen "Børn & unge i krig". Museumschef Henrik Skov Kristensen har dog måttet kigge langt efter det store rykind af besøgende. Arkivfoto: Timo Battefeld
Hverken på Frøslevlejrens Museum eller Kunstmuseet Brundlund Slot er gæsterne vendt tilbage, som man havde håbet. Det er blevet for besværligt at gå på museum, er man enige om begge steder.

Aabenraa/Frøslev: 21. april kunne landets museer igen få lov til at åbne dørene for publikum. Hvis altså coronapasset er i orden og mundbindet fundet frem.

Hverken på Kunstmuseet Brundlund Slot eller Frøslevlejrens Museum er gæsterne dog strømmet til, som man havde håbet.

Museumschef i Frøslevlejren Henrik Skov Kristensen har ikke et præcist tal på, hvor mange gæster der har været forbi museet ved grænsen, men han kalder det "en meget stille start".

Annonce

- Det er mit indtryk, at det har stor betydning, at man skal fremvise coronapas, og så har vi også været nødt til at indføre onlinebooking af alle billetter, fordi vi skal kunne styre tilstrømningen af gæster. Så det er virkelig blevet besværligt, siger Henrik Skov Kristensen, der dog først for alvor vil kunne sige noget om, hvad coronapasset får af betydning, når han kan gøre besøgstallet i juli op.

- Vi havde 14.500 gæster i juli sidste år, så det er lakmusprøven for os, mener han.

Liv i huset igen

På Kunstmuseet Brundlund Slot, der har kunnet lokket med en ny Franciska Clausen-udstilling, "Franciska Clausen og det evige eksperiment", har der indtil videre været 503 gæster igennem. På Kulturhistorie Aabenraa, hvor særudstillingen om H.P. Hanssen fortsat vises, har der været 31.

- Det er desværre et generelt billede på museerne, at der ikke har været mange besøgende. Vi oplever, at de mange restriktioner er en forhindring, forklarer publikums- og formidlingschef Nina Nørgaard Jørgensen fra Museum Sønderjylland, som de to museer er en del af.


Rent ud sagt, så er det jo blevet temmelig besværligt at gå på museum.

Henrik Skov Kristensen, museumschef Frøslevlejrens Museum


Museumsinspektør på Brundlund Slot Iben Johansen havde naturligvis håbet på, at den stort anlagte Franciska Clausen-udstilling var blevet sparket lidt bedre i gang, men hun vælger at se lyst på det.

- Jeg synes, der holdt en del biler, da jeg kørte forbi i weekenden, og det er da dejligt med fornemmelsen af, at vi er på vej tilbage mod en eller anden normalitet. Det er rart, at der er lidt liv i huset igen, siger hun.

Annonce

Lys i mørket

Også på Frøslevlejrens Museum er der en smule lys i mørket. Sædvanligvis plejer skoleklasserne at være flittige til at komme på besøg forår og efterår, og med de seneste lempelser af restriktionerne er der nu mulighed for det igen.

- Vi må have 25 i vores foredragssal nu, og i sidste uge havde vi tre skoleklasser hernede, siger Henrik Skov Kristensen, der glæder sig over, at museet endelig kan imødekomme den forholdsvis store efterspørgsel, der er fra skolerne.

Tre gange museum fra tirsdag til søndag

  • Har man coronapasset i orden, så kan Franciska Clausen opleves på Kunstmuseet Brundlund Slot tirsdag til søndag kl. 11-17.
  • Frøslevlejrens Museum har åbent tirsdag til søndag kl. 10-16. Billetter skal bookes på tlf. 4120 6595. Her skal man oplyse dato, tidspunkt for besøget, navn og antal personer. Der skal først betales ved ankomst i barak H6. 
  • Uden reservation af billetter er der ingen garanti for adgang til museets udstillinger. Bookingafdelingen har åben tirsdag til søndag kl. 9.30-16.
  • Kulturhistorie Aabenraa, hvor der ud over den faste udstilling om byens søfart vises "Genforeningens Pris: H.P. Hanssens svære valg", har åbent tirsdag til søndag kl. 12-16. 
Nogle dage har det været ok med antallet af gæster på Kunstmuseet Brundlund Slot, men museumsinspektør Iben Johansen kunne godt have ønsket sig flere til den nye, store Franciska Clausen-udstilling. Heldigvis hænger den helt frem til oktober. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce