Annonce
112

Se billederne: Lagerhal stod i flammer - brandmænd har nu kontrol over branden

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Haderslev: Lørdag morgen klokken 9.00 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i en affaldssorteringshal på Oksbølvej ved Haderslev.

- Der stiger en sort røgsøjle op fra bygningen, men der skulle være styr på det nu, siger Ivan Gohr Jensen, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

JydskeVestkysten har været på stedet, og selvom lørdagshimlen er præget af gråvejr, så er den mørkegrå røgsøjle fra branden tydelig på lang afstand.

På Twitter opfordrer politiet til at vise hensyn og ikke opsøge brandstedet, som ligger på virksomheden Torben Clausen A/S' adresse på Oksbølvej.

Både politi og brandvæsen er tilstede, og ved 10.35-tiden kunne politiet meddele på Twitter, at branden var under kontrol.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi skulle branden være opstået i et rum med en større mængde af plast, træ og pap, men brandårsagen er endnu ukendt.

Politiet oplyser også, at der ikke er nogen personer, der er kommet til skade ved branden.

Annonce
Foto: Jonas Bisgaard Kristensen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce