Annonce
Læserbrev

Der er ugler i offermosen

Læserbrev: Hjemsted -Danernes Verden skal jævnes med jorden og omdannes til autocamperplads. Museet har kostet 31 millioner at opføre, men er solgt for en million. Handlen er en sump af vennetjenester og rygklapperi.

For en million får autocamperkonsortiet: 12 hektar naturpark med smukke restaurant- og receptionsbygninger, lejrskolehuse, toilet-, kontor-, værksteds- og lagerbygninger. Klar til brug. Det er vist en spotpris.

Inden salget var Hjemsted i fremgang. 14.000 besøgende årligt. Tilskud bevilget fire år frem. Ejet af Tønder Kommune, administreret af fonden Hjemsted Oldtidspark, Skærbækcenteret stod for den daglige drift.

Januar 2019 opsagde Skærbækcentret driftsaftalen. Fire måneder efter var Hjemsted solgt. Udbudsperioden var kun én måned. På den måned blev altså både fundet investorer, rejst 12 millioner til autocamperprojektet og fremstillet arkitekttegninger og budget for autocamperparken. Fantastisk effektivitet. Medmindre det hele var klart og planlagt i forvejen.

Fordi:

Skærbækcentrets økonomiudvalg, der opsagde driftsaftalen, består af Carsten Hansen, Søren Olesen og Jørgen Hansen.

Fonden Hjemsted Oldtidsparks bestyrelse: Carsten Hansen, Søren Olesen og Jørgen Hansen + to mere.

Hovedmand bag den nye autocamperplads? Der fik arealet til spotpris? Også Jørgen Hansen.

Og Tønder Kommune har lige fået en byggegrund til en ny skole - af Skærbækcentret - for en krone?

Der er vist flere skeletter at grave efter på Hjemsted Banke!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce