Annonce
Tønder

Der kørte godstog til Nibøl allerede i 1997

Tønder: Tordag den 4. juli blev genetableringen af togforbindelsen mellem Tønder og Nibøl markeret ved et mindre pressemøde på Tønder Station. Selve togforbindelsen blev imidlertid allerede genetableret i 1997, hvor det dog i første omgang alene drejede sig om godstransport, fortæller Robin Roost, der er en af initiativtagerne bag selve genetableringen.

- Jeg var medejer af Privatbanen Sønderjylland fra 1997 til 2000, fortæller togentusiasten, der sammen med tre andre skabte Privatbanen Sønderjylland og altså genetableringen af strækningen mellem Tønder og Nibøl.

- Den 5. april 1997 kørte de to første tog på den genetablerede strækning, fortæller Robin Roost, der håber på polititisk opbakning til en forøgelse af hastigheden på ruten som den fungerer i dag.

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sidste år startede Morten nyt firma, og efter 12 måneder har han solgt 300 hjemmelavede sheltere: - Det er den bedste beslutning, vi har taget

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce