Annonce
Varde

Der kom ikke et øje til Nysø Summergames

Freja Lisbjerg med en tønde på nakken. Sådan gør de ude i Næsbjerg, og synes, det er meget sjovere end at gå i fitnesscenter. Foto: Lars Thomsen
Den nye aktivitet for hele familien ved Nysø fik næsten ingen deltagere. Om initiativet druknede i de mange andre aktiviteter på dagen eller i regn er uvist – men arrangørerne forventer de vil prøve igen.

Varde: Freja Lisbjerg og Leni Astrup fra NRUI står klar til at instruere i løb og cross-gym på sandbredden ved Nysø søndag, men ikke et øje kigger forbi.

- Jeg ville ønske, jeg kunne sige, her havde været mange. Men, set positivt så kan man jo kun håbe, at der kommer flere næste år, siger Freja Lisbjerg.

Hun kan både vippe mandsstore dæk og bære en tønde på nakken, og hun havde glædet sig til at dele sin hobby med flere. Heldigvis har hun og Leni deres egne børn med, så de får i det mindste en herlig dag ud af det.

Annonce
Richard Morel ærgrer sig over, at der ikke kom flere til det stort anlagte Nysø Summergames. Han regner med, at de prøver igen næste år - bare ikke på Varde Å Dag. Foto: Lars Thomsen.

Ikke samme dag som Å Dag

Richard Morel, hollandsk cykelhandler i Næsbjerg, står bag initiativet.

Han stod også bag vinterbadet 1. januar, hvor der kom rigtig mange til Nysø. Måske derfor havde han troet, der også ville komme mange til summergames.

- Jeg tror, vi forsøger igen næste år. Måske vil vi så lægge det sammen med den triatlon, DGI havde herude sidste år, siger han.

Der var ellers mulighed for at spille beachvolley, løbe, crossgym, køre mountainbike, ro kajak og lave yoga ved Nysø, og på den måde blive introduceret til mange nye sportsgrene.

Hvis summergames bliver forsøgt igen næste år har arrangørerne i hvert fald lært, at de ikke skal ligge samme dag som den store familie-dag Varde Å Dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce