Annonce
Varde

Der kommer ikke en ny Wadden Tide, men: Kulturformand håber på nyt event på stranden

Fra Wadden Tide-udstillingen ved Blåvand. Arkivfoto: John Randeris

Blåvand: Kulturregion Vadehavet er nedlagt, og dermed er der ikke længere en organisation, der kan bære at arrangere Wadden Tide. Wadden Tide var nemlig en kunstudstilling på Blåvand Strand, der kostede over tre millioner kroner at gennemføre, hvis man medtager både kulturregionens, nationalparkens og kommunens udgifter.

- Men det er håbet, at vi i fremtiden kan lave et lignende event, siger Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid.

- Vi har en oplevelse af, at Blåvand Borgerforening meget gerne vil engagere sig, hvis vi finder på et alternativt arrangement - måske om et par år.

Muligvis skal den nye kunstudstilling arrangeres i et nyt kultursamarbejde med andre kommuner. Kommunen har været på besøg hos Kulturregion Midt- og Vestjylland, så måske kommer Varde Kommune til at indgå i dette samarbejde. Kulturregion Midt- og Vestjylland består af Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Musikskolen hæver priserne

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce