Annonce
forside

Der må være en fæl lugt i byrådssalen

Læserbrev: Hjemsted Oldtidspark har det hele, blot en kampesten om benet.

Tønder Byråd vil ikke den omdøbte Danernes Verden noget godt og evner ikke stedets potentialet.

At Eskildsen sagde op, er fuldt forståeligt og Søren Hansen er sikkert god til at drive et idrætscenter.

Men det har intet med historie, kultur eller Verdens naturarv at gøre, og det er ikke det, The New York Times skriver om, på en 30. plads om steder man bør opleve.

Byrådsmedlemmet fra Løgumkloster blev sygemeldt fra byrådet, og dagen efter blev alle beslutninger om Oldtidsparken ændret. Tilfældigt?

Og bestyrelsen for Oldtidsparken indkaldes ikke omkring, at noget er i gære, og nu skal alt ændres og vedtages inden den 26. 02. 2019.

Det lugter fælt af Fiskebæk bro-niveau. Det lugter fælt og udemokratisk. For ikke at tale om et meget lavt niveau. Det er Skærbæk og omegns renommé, der er på spil.

Hvad med A.P. Møller Fonden til almene formål. Skibsrederens forfædre kom netop fra Rømø og Vesterende, og har vel brugt brohovedet ved Oldtidsparken som oversejlingssted for at mødes. De kunne købe stedet. Og lave en overordnet plan. Og her er man ordentlig og har omhu.

Søndergård kunne få sin undervisningsmæssige tilknytning, stedet kunne blive selvdrevet som historisk vandrehjem med drift og dyrkning, for alle skolebørn, her og i Danmark.

Lokale opskrifter og lokal føde fra naturen, en restaurant med vadehavets specialiteter og måske noget af jorden udlagt til økologiske og co2 reducerende vådområder. Måske vævning og knipling fra Hjemsted og andet. Alt det, der er en trend igen nu.

Så vil alle, inklusive lokale, turister fra storbyerne, som ønsker fred og natur kunne være stolte af.

Men det kræver noget tid og ildsjæle at få det på plads. Og naturligvis skal politikerne og særdeles byrådet holdes langt væk fra en sådan løsning. Men byrådet tåler ikke andre tænkere.

Byrådet bør udskyde behandlingen af Oldtidsparkens fremtid mindst en måned mere for at vise demokratisk sind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Bossen går fra borde

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce