Annonce
Billund

Der mangler mindst 27 grundejerforeninger

En grundejerforening skal blandt andet stå for drift og vedligehold af eventuelle legepladser. I Billund Kommune mangler der omkring 27 steder at blive stiftet en grundejerforening. Arkivfoto: Mette Mørk
Mange steder i Billund Kommune har private boligejere ikke stiftet en grundejerforening, selvom det er lovpligtigt. Det vil kommunen nu rette op på.
Annonce

Billund Kommune: Der er alt for få grundejerforeninger i Billund Kommune. En optælling, som kommunen har foretaget, viser, at der mindst 27 steder i kommunen er boligområder, der endnu ikke har oprettet en grundejerforening, som de ellers har pligt til.

Når kommunen udlægger et område til boligformål, vil det ofte fremgå af lokalplanen, at de kommende grundejere har pligt til at etablere en grundejerforening. Denne forening skal stå for driften af fællesarealer som veje på de enkelte vænger samt gadebelysning. Da kommunen ikke kan overdrage pligten til vedligehold af fællesarealer til grundejerne, hvis der ikke er en grundejerforening, vil der blive sat gang i arbejdet med at få dem etableret.

- Det vil ikke være fair over for alle dem, der har stiftet en grundejerforening og dermed overtaget vedligeholdelsen af veje og gadelys, at der er andre, der ikke har gjort det, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Drift og vedligehold

Grundejerforeninger skal stå for drift og vedligehold af private fællesarealer og fællesveje. Det indebærer:

- Vedligehold af veje, stier og overkørsler.

- Vedligehold af fortove, p-pladser og belægninger på fællesarealer.

- Snerydning.

- Vejafvanding og vedligeholdelse af grøfter.

- Belysning.

- Græsslåning og vedligehold af beplantning.

- Drift og vedligehold af legepladser og lignende.

Annonce

Skal stiftes i løbet af 2020

Kommunen vil inden længe tage kontakt til beboerne i de områder, hvor der ikke er blevet stiftet en grundejerforening. Her får beboerne en frist på tre måneder til at stifte en forening, og hvis det ikke bliver gjort, vil der blive sendt rykkere.

- Det er i hvert fald vigtigt, at der bliver holdt gang i processen, så den ikke dør ud, siger Per Nyhus.

Håbet er, at de 27 grundejerforeninger vil blive stiftet i løbet af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

De gule veste på Debelvej

Annonce