Annonce
forside

Der mangler tal i skolestruktur-debatten

Annonce

Læserbrev: Lederne søger deres nye job - eksisterer alle job? Betyder en degradering nedgang i løn eller? Er der tale om reelle besparelser?

Ifølge tallene er der lagt op til besparelser på ledelsesdelen, og det kan kun betyde afskedigelser eller, at de vakante stillinger ikke genbesættes.

Lønstigninger? Det næste spørgsmål er, hvordan ender lønnen for de nye stillinger - det er vel forhandlet på plads med skolelederforeningen m.v.?

Jeg har aldrig oplevet, at ledere går ned i løn. I Esbjerg gik det - ved en lignende øvelse - op i løn. Derfor undrer det mig, at man laver denne "turn around", for hvad betyder det reelt på bundlinjen?

Skolechefen svarer i dagens artikel i JV, at der er tale om stort set samme antal stillinger. Hvor er besparelserne så henne? Og hvorfor så overhovedet lave en så stor omlægning?

Er målet i stedet filialskoler? Filialskoler - tja måske - det giver i hvert fald mulighed for nedlæggelser på sigt, da disse skoler "blot" er underlagt de større skoler jf. folkeskoleloven.

Generelt synes jeg, at der mangler tal i det nye høringsmateriale, og jeg undres over hvorfor.

Som politiker har jeg været med til en lignende øvelse med skolenedlæggelser, og her var ALLE tal på bordet, og tingene var gennemarbejdede. Derfor tror jeg også på, at tallene er det nu - fordi det vil man kræve som politiker, FØR man vil lægge navn til.

Hvorfor er tallene så ikke tilgængelige for offentligheden? Det virker som en bevidst strategi. Men hvorfor? Hvem vil man forsøge at snyde?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce