Annonce
Vejen

Der mangler trafikvagter

Der er brug for borgere, som vil være trafikofficials i Jels. Foto: Jels Triathlon
Jels Triathlon efterlyser interesserede, som vil hjælpe med at styre trafikken ved sportsarrangementer. Arbejdet er lønnet.

JELS: Skal der fremover være triathlonstævner, cykelstævner og andre sportsarrangementer på offentlige veje i Jels, så skal der findes nogle borgere, som vil hjælpe med at dirigere trafikken.

Opråbet kommer fra Finn Bonde fra Jels Triathlon, som nu tilbyder interesserede det nødvendige kursus.

- Grunden til, at vi søger frivillige, er, at vi kan se, at der fremadrettet bliver stor mangel på folk, der har netop denne uddannelse. Uden uddannede trafikofficials bliver arrangementer som bl.a. triathlonstævnet ikke til noget, da det er et krav fra politiet, at der er trafikofficials tilstede for at styre trafikken.

Jels Triathlon sørger i samarbejde med Jels IF og Rødding Triathlon Klub personer på minimum 21 år, som vil tage uddannelsen som trafikofficials.

- Som trafikofficials får man opgaver hvor man skal regulere trafikken ved konkrete arrangementer, f.eks. ved duathlon- og triathlonstævnerne i Jels. Der kan sagtens være tale om mange andre arrangementer, hvis lysten og tiden er til det. Opgaverne er aflønnet og kan være et fint supplement til f.eks. SU’en. Beløbet kan også komme foreningen til gode, hvis man ønsker det.

- Gennem kurset opnår man tilstrækkelig viden og kompetencer til at skulle regulere færdslen ved forskellige arrangementer. For at kunne gennemføre uddannelsen skal man have gyldigt kørekort samt et nyere førstehjælpskursus.

- Har man ikke førstehjælpskurset, indgår dette også som et led i uddannelsen. Alle udgifter i forbindelse med uddannelsen til trafikofficials får man selvfølgelig dækket, forklarer Finn Bonde.

Han kan kontaktes på 4013 2192 eller via finnbonde@jels-if.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce