x
Annonce
Sønderborg

Fødevare-netværket vil have mere fokus på lokale fødevarer

Preben Thorsen har overtaget Multikulturhusets spisested. Han har tidligere drevet egen restaurant i otte år. Foto: Claus Thorsted
Fødevare-netværket "Made in Sønderborg" inviterer til stiftende generalforsamling torsdag den 27. februar i lokalerne hos Vækstrådet, Ellegårdvej 36, Sønderborg.

Sønderborg: Der skal mere fokus på lokale fødevarer. Det har fem ildsjæle sat sig for. De vil stå sammen om at genskabe drømmen om en fælles markedsføring af lokale fødevarer i Sønderborg.

- Vi opfordrer både restaurationer, cateringvirksomheder, cafeer, specialbutikker samt primærproducenter og forarbejdningsvirksomheder i Sønderjylland til at være med, siger Preben Thorsen fra firma FoodLocal.dk og Café smag i Multikulturhuset i Sønderborg.

Derfor inviterer fødevare-netværket "Made in Sønderborg" til stiftende generalforsamling torsdag den 27. februar kl. 19.00 i lokalerne hos Vækstrådet, Ellegårdvej 36, Sønderborg. Navnet "Made in Sønderborg" så mange besøgende i forbindelse med Spejdernes landslejr 2017 på Kær Vestermark. Det var konceptet "6400 Foodmarket", der blev brugt til at markedsføre lokale fødevarer.

Annonce

"Made in Sønderborg"

I første omgang koncentrerer Fødevare-netværket sig om lokale fødevarer i Sønderborg Kommune, men håber at kolleger fra både Sønderjylland og Sydslesvig også har lyst til at være med.

Styregruppen har haft en god dialog om vidensdeling med Fødevarekoordinator Anne Abild Poulsen fra Sønderborg Kommune og Turisme & Landdistrikter, så indgangsvinklen til at afstemme forventninger med Sønderborg Kommunes handlingsplan for fødevarer vil være til fælles gavn for udvikling på fødevarer, turisme og fødevare-erhvervet i kommunen.

Skabe et forum

Formålet med at skabe et forum er samarbejde, udvikling og markedsføring af lokalt producerede og forældede kvalitetsfødevarer først og fremmest i Sønderborg kommune.

- Sammen vil vi arbejde for at hæve brugen og kvaliteten af lokale fødevare og skabe flere gode madoplevelser, siger Preben Thorsen.

Fødevare-netværket udspringer af et såkaldt kick-off møde, der blev holdt i oktober 2019, som et led i Sønderborg Kommunes "Handleplan for fødevarer". Styregruppen nedsatte sig umiddelbart efter mødet og har siden arbejdet på, hvad formålet og visionen skulle være for netværket.

- Først og fremmest vil vi gerne gøre flere opmærksomme på de gode fødevarer, vi har i området. Håbet er også at flere restauranter og cafeer vil få øjnene op for hvor stor brandingværdi, der er at servere lokale fødevarer, understreger Preben Thorsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce