Annonce
Varde

Der skal være kolonihavestemning ved Ansagers kommende lejeboliger

Hele området ved Ansager Søpark holdes stort set bilfrit. Alle adgangsveje til boligerne etableres som grusveje og fælles grønne områder med bevoksning. Illustration: Arkitektfirmaet Rum
Der bliver etableret bilfrie grusveje ved nye lejeboliger i Ansager.
Annonce

Ansager: Ved seneste generalforsamling for Ansager Byudvikling præsenterede foreningen sammen med boligforeningen Alfabo og arkitektfirmaet Rum det endelige forslag til 25 nye almene boliger med projektnavnet Ansager Søpark. Det skriver Rum i en pressemeddelelse.

Ansager har gennem flere år har kæmpet med at tiltrække tilflyttere til. En af udfordringerne har været, at der mangler attraktive lejeboliger i byen, står der i pressemeddelelsen.

Boligområdet er en del af en større helhedsplan om at udbygge og gentænke de rekreative områder omkring søparken, Ansager Å og den gamle mølle.

Kig igennem boligen fra køkken mod den sydvendte terrasse. Rumligheden i det centrale dobbelthøje rum understreges af den skulpturelle trappe op til 1. salen, der står i åben forbindelse til resten af huset. Illustration: Arkitektfirmaet Rum
Annonce

Grønt boligområde

Ansager Søpark har været næsten to år undervejs. Byggeriet er i høj grad født af engagement fra lokale ildsjæle i bosætningsudvalget under Ansager Byudvikling. I foråret 2017 kontaktede udvalget boligselskabet med ideen om de 25 lejeboliger.

Varde Kommune har vist stor politisk velvilje og opbakning til projektet.

Nu er et nyt boligområde med en grøn karakter så på tegnebrættet. Beboerne får udsigt til marker og ned til Ansager Søpark. Der er et udvidet stisystem med adgang til byens faciliteter som eksempelvis skolen og børnehaven.

Hele området holdes stort set bilfrit. Alle adgangsveje til boligerne etableres som grusveje og fælles grønne områder med bevoksning. Det skal give en kolonihavestemning.

Boligarealerne er på 89-104 kvadratmeter, og boligerne henvender sig til både seniorer og familier. De forventes klar til indflytning sidst i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Idrætshal har i flere år snydt sig til kommunale tilskud: Slipper med en kraftig reprimande

Trekantområdet

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce