x
Annonce
Ugens Bedste

Der sker - heldigvis - andet end udbrud af corona

Det er naturligt, at både medier og mange mennesker i disse dage er optaget af corona-virus. I skrivende stund er der på verdensplan cirka 3000 døde ud af 85.000 smittede, og det er forfærdeligt for hver eneste patient og pårørende, der er ramt.

Men vi skal også huske på at holde hovedet koldt. Vi skal som medier dække sygdommen og ikke mindst myndighedernes evne til at inddæmme den, men der sker heldigvis meget andet både ude i verden og herhjemme end corona-virus.

Det afspejler mine fem anbefalinger af JydskeVestkysten-historier fra den forløbne uge også. Tre af anbefalingerne handler om helt andre emner, som der heldigvis er god grund til at stadig at have fokus på: Datacentre ved Aabenraa, trængsel på motorvejen ved Kolding og borgermøder om den måske kommende Hærvejs-motorvej.

Desuden er der den ugentlige JV Podcasten, som er en lydudsendelse, hvor vi taler om et par af ugens store emner af interesse for Syd- og Sønderjylland. I denne uge er det Sydbanks årsregnskab, og hvad corona-smitten betyder for medier og borgere.

Og så er der en artikel om en praktiserede læge fra Varde, som har sat et skilt op på døren med en advarsel om, at patienter, der har mistanke om at være smittet med corona-virus, skal vende om og i stedet ringe til klinikken. Lægen Jens Mindstruplund vurderer, at smitten også vil komme til Sydvestjylland, men han maner også til besindighed og tror ikke, at mange danskere vil dø.

Ingen ved, hvordan situationen vil udvikle sig. Men alt tyder på, at vi i lande med et stærkt sundhedsvæsen som i Danmark kan få smitten under kontrol. Vi skal som borgere opføre os fornuftigt og lytte til myndighedernes anvisninger, men der er ingen grund til at gå i panik. Langt, langt de fleste danskere vil efter al sandsynlighed ikke blive berørt af sygdommen, hverken som patienter eller pårørende.

God læselyst og god weekend!

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Vis noget trailer-tålmodighed

Det er fornuftigt, at Kommunernes Landsforening nu anbefaler, at landets genbrugspladser åbner tirsdag. Det må kunne lade sig gøre uden, at borgere og medarbejdere kommer i nærkontakt med hinanden og coronavirus. Især hvis vi som borgere opfører os fornuftigt. Det har det desværre skortet på i den seneste tid. Nogle har puttet haveaffald i containere til genbrugstøj. Andre har forsøgt at trænge ind på genbrugspladserne, siden de blev lukket 11. marts. I Haderslev vil man derfor lade det kommunale beredskab være en slags vagtværn, der skal holde ro og orden ved genbrugspladserne. Det lyder som en dårlig vittighed, men der er hos kommunen en reel frygt for, at borgerne ikke af sig selv vil følge anvisningerne og for eksempel holde behørig afstand til hinanden. Selvfølgelig kan det være frustrerende ikke at kunne komme af med sit haveaffald, gamle møbler og hvad vi ellers kører på genbrugspladsen med. Især på denne tid af året, da det er højtid for årets første oprydning i hus og have. Men de frustrationer må aldrig gå ud over sagesløse kommunale medarbejdere. Lukninger og genåbninger af genbrugspladserne skal helst være en landsdækkende beslutning, hvis man ikke skal risikere, at folk begynder at krydse kommunegrænser for at finde en åben plads. Men når nu de fleste genbrugspladser bliver tilgængelige på tirsdag, er det ikke en pligt, at man bruger dem fra dag 1. I mange husstande kan man sagtens vente én eller flere uger med at komme afsted. Hvis det er strengt nødvendigt, så vis noget trailer-tålmodighed, om man så må sige. Det er vigtigt at blive i sin bil så meget som muligt, mens man holder i en formentlig lang kø uden for genbrugspladsen. Det kan komme til at tage meget længere tid end normalt at komme af med affaldet, når der kun må være ti personer ad gangen på en genbrugsplads - inklusive personalet. Danskerne har indtil nu generelt været gode til at vise samfundssind. Lad også det samfundssind komme til udtryk ved og på genbrugspladserne.

Annonce