Annonce
Ugens Bedste

Der sker - heldigvis - andet end udbrud af corona

Annonce

Det er naturligt, at både medier og mange mennesker i disse dage er optaget af corona-virus. I skrivende stund er der på verdensplan cirka 3000 døde ud af 85.000 smittede, og det er forfærdeligt for hver eneste patient og pårørende, der er ramt.

Men vi skal også huske på at holde hovedet koldt. Vi skal som medier dække sygdommen og ikke mindst myndighedernes evne til at inddæmme den, men der sker heldigvis meget andet både ude i verden og herhjemme end corona-virus.

Det afspejler mine fem anbefalinger af JydskeVestkysten-historier fra den forløbne uge også. Tre af anbefalingerne handler om helt andre emner, som der heldigvis er god grund til at stadig at have fokus på: Datacentre ved Aabenraa, trængsel på motorvejen ved Kolding og borgermøder om den måske kommende Hærvejs-motorvej.

Desuden er der den ugentlige JV Podcasten, som er en lydudsendelse, hvor vi taler om et par af ugens store emner af interesse for Syd- og Sønderjylland. I denne uge er det Sydbanks årsregnskab, og hvad corona-smitten betyder for medier og borgere.

Og så er der en artikel om en praktiserede læge fra Varde, som har sat et skilt op på døren med en advarsel om, at patienter, der har mistanke om at være smittet med corona-virus, skal vende om og i stedet ringe til klinikken. Lægen Jens Mindstruplund vurderer, at smitten også vil komme til Sydvestjylland, men han maner også til besindighed og tror ikke, at mange danskere vil dø.

Ingen ved, hvordan situationen vil udvikle sig. Men alt tyder på, at vi i lande med et stærkt sundhedsvæsen som i Danmark kan få smitten under kontrol. Vi skal som borgere opføre os fornuftigt og lytte til myndighedernes anvisninger, men der er ingen grund til at gå i panik. Langt, langt de fleste danskere vil efter al sandsynlighed ikke blive berørt af sygdommen, hverken som patienter eller pårørende.

God læselyst og god weekend!

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce