Annonce
Vejen

Der står en ny ejer bag disken i Viking Pizzaria

Det er en erfaren pizzabager Nafis Keten, som har overtaget Viking Pizzaria i Søndergade i Vejen. Foto: Søren Dippel
Nafis Keten fra Esbjerg har åbnet sit andet pizzeria. Det er Viking Pizzaria i Søndergade i Vejen. Han ejer i forvejen også et pizzeria i Gram.

Vejen: Med fem pizzeriaer i Vejen by skulle man måske tro, at der næppe vil være andre, som kunne få lyst til at sælge flere pizzaer her. Men sådan er det slet ikke. Vejen er en god handelsby og ikke mindst et sted med flere uddannelsesinstitutioner. Der er med andre ord en udpræget gå-i-byen-kultur blandt byens unge, og her ligger Søndergade i den sjove ende af byen.

Det er også her, et af byens pizzeriaer har fået en ny ejer. Det er Nafis Keten, som har overtaget Viking Pizzaria. Og han var slet ikke i tvivl om, at han skulle overtage forretningen. Han ved om nogen, hvad der skal til for at drive et pizzeria. Han ejer i forvejen Napoli Pizza i Gram med stenovn og det hele. Ja, tidligere har han også købt og solgt to andre pizzeriaer i Esbjerg: San Remo og Milano, som han drev i 22 år.

- Jeg ligger nærmest dør om dør med flere af de unges foretrukne mødesteder i byen, så i weekenderne sælger vi pizzaer til langt ud på natten, siger Vejens nye pizzabager. Det var dog ikke lige den profession, han drømte om, da han var ung.

Annonce

Blå bog

Nafis Keten er 50 år og bor i Esbjerg.

Han kom til Danmark i 1987 19 år gammel.

I dag har han dansk statsborgerskab.

Han er gift og har fire børn – tre drenge og en pige. Fritiden er sparsom, og her holder han af at gå til fitness og svømning i Svømmestadion Danmark.

Han har tidligere ejet og solgt to pizzeriaer i Esbjerg: San Remo og Milano, som han drev i 22 år.

Måske etliekmek

I dag er Nafis Keten 50 år. Han stammer fra Konya i Tyrkiet, hvor hans forældre stadig bor. Her havde han engang job i et smykkeværksted hos en guldsmed. Efter syv år i den branche, overvejede han også selv, om han skulle nedsætte sig som guldsmed i Tyrkiet.

Det blev der ikke noget af, og i stedet besluttede han sig for at forsøge lykken i Danmark i 1987. Det blev dog hverken guld eller varme pizzaer, men fabriksarbejder i fiskeindustrien på havnen i Esbjerg.

Senere fik han rig lejlighed til at lære at bage pizzaer som ansat i flere af Esbjergs pizzeriaer. I 1998 købte han sit første pizzeria, og senest har han åbnet pizzeria i Søndergade i Vejen.

- I Tyrkiet er pizzaer ikke almindelige. Der har vi i stedet etliekmek, som er op til 80 centimeter lange smalle bagte fladbrød med oksekød, persille og løg. Her bruger vi hverken ost eller tomatsovs. Jeg tror, det måske kunne være en idé at prøve sætte den slags på menukortet. Det bliver i givet fald i Gram, for der har jeg en stenovn, og etliekmek bliver bedst i en stenovn.

Som noget nyt på menukortet i Viking Pizzaria i Vejen vil Nafis Keten inden længe også tilbyde sine kunder forskellige slags grillspyd med oksekød og med kylling tilberedt i en gasgrill.

Hvis der er nogen, som ved, hvordan man jonglerer med en pizzadej, er det Nafis Keten. I 22 år har han drevet to pizzeriaer i Esbjerg. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Leder For abonnenter

JV mener: Det har været et vildt og voldsomt regnvejr

FEJL RETTET 23. FEBRUAR KL. 8.30: Der stod, at klimaloven har som mål i 2030 at halvere CO2-udledningen i forhold til 1990. Målet er en 70 procents reduktion. Sigurd Barretts nyfortolkning af den sønderjyske kampsang "Det haver så nyligen regnet" har vakt en masse debat de seneste uger. I et velment, men forfejlet forsøg på at gøre den nutidig, kan den desværre læses som en historieløs hån mod de modige sønderjyder, der under svære betingelser kæmpede for danskheden i perioden 1864-1920. Værst er de forvrøvlede linjer om, at "frygt for andre har hersket på vor egn her, fremmedhad sprængte tillids bånd itu". Der har været en skarp kamp mellem dansk og tysk, men den har på begge sider været båret af fædrelandskærlighed, og alle implicerede har haft samme hjemegn, så hvor kommer fremmehadet ind i billedet? Men titlen på Sigurd Barretts version har dog vist sig at have en helt aktuel relevans: "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr". For det har det helt bogstaveligt været i den seneste uges tid. Og det i en grad, så det vækker til eftertanke. Hvad kan vi som borgere gøre? Det voldsomme vejr er formentlig kommet for at blive. Nogle danske politikere prøver at bilde vælgerne ind, at vi kan afbøde konsekvenserne ved at gennemføre klimalovens mål om, at Danmark i 2030 skal have reduceret udledningen af CO2 med 70 procent i forhold til 1990. Men hverken klimaet i Danmark eller resten af verden vil blive påvirket af, om vi når målet eller ej. Dertil er vi en for lille plet på verdenskortet. Der skal flere årtiers global indsats til for, at vi kan gøre os håb om, at det gør noget mærkbart ved klimaforandringerne. Hvad vi som samfund skal gøre nu og i de kommende år, er at fortsætte med at investere i klimasikring. Det kan den enkelte borger også være nødt til at gøre. For vi må se i øjnene, at det kommer til at koste penge at forebygge skader forårsaget af regn og vind. Og så må vi bygge og bosætte os med sund fornuft. Der vil være steder, hvor det i fremtiden ikke er klogt at bo eller bygge, fordi risikoen for oversvømmelser bliver for stor, når det har været et vildt og voldsomt regnvejr.

Annonce