Annonce
Vejen

Der står en ny ejer bag disken i Viking Pizzaria

Det er en erfaren pizzabager Nafis Keten, som har overtaget Viking Pizzaria i Søndergade i Vejen. Foto: Søren Dippel
Nafis Keten fra Esbjerg har åbnet sit andet pizzeria. Det er Viking Pizzaria i Søndergade i Vejen. Han ejer i forvejen også et pizzeria i Gram.
Annonce

Vejen: Med fem pizzeriaer i Vejen by skulle man måske tro, at der næppe vil være andre, som kunne få lyst til at sælge flere pizzaer her. Men sådan er det slet ikke. Vejen er en god handelsby og ikke mindst et sted med flere uddannelsesinstitutioner. Der er med andre ord en udpræget gå-i-byen-kultur blandt byens unge, og her ligger Søndergade i den sjove ende af byen.

Det er også her, et af byens pizzeriaer har fået en ny ejer. Det er Nafis Keten, som har overtaget Viking Pizzaria. Og han var slet ikke i tvivl om, at han skulle overtage forretningen. Han ved om nogen, hvad der skal til for at drive et pizzeria. Han ejer i forvejen Napoli Pizza i Gram med stenovn og det hele. Ja, tidligere har han også købt og solgt to andre pizzeriaer i Esbjerg: San Remo og Milano, som han drev i 22 år.

- Jeg ligger nærmest dør om dør med flere af de unges foretrukne mødesteder i byen, så i weekenderne sælger vi pizzaer til langt ud på natten, siger Vejens nye pizzabager. Det var dog ikke lige den profession, han drømte om, da han var ung.

Blå bog

Nafis Keten er 50 år og bor i Esbjerg.

Han kom til Danmark i 1987 19 år gammel.

I dag har han dansk statsborgerskab.

Han er gift og har fire børn – tre drenge og en pige. Fritiden er sparsom, og her holder han af at gå til fitness og svømning i Svømmestadion Danmark.

Han har tidligere ejet og solgt to pizzeriaer i Esbjerg: San Remo og Milano, som han drev i 22 år.

Annonce

Måske etliekmek

I dag er Nafis Keten 50 år. Han stammer fra Konya i Tyrkiet, hvor hans forældre stadig bor. Her havde han engang job i et smykkeværksted hos en guldsmed. Efter syv år i den branche, overvejede han også selv, om han skulle nedsætte sig som guldsmed i Tyrkiet.

Det blev der ikke noget af, og i stedet besluttede han sig for at forsøge lykken i Danmark i 1987. Det blev dog hverken guld eller varme pizzaer, men fabriksarbejder i fiskeindustrien på havnen i Esbjerg.

Senere fik han rig lejlighed til at lære at bage pizzaer som ansat i flere af Esbjergs pizzeriaer. I 1998 købte han sit første pizzeria, og senest har han åbnet pizzeria i Søndergade i Vejen.

- I Tyrkiet er pizzaer ikke almindelige. Der har vi i stedet etliekmek, som er op til 80 centimeter lange smalle bagte fladbrød med oksekød, persille og løg. Her bruger vi hverken ost eller tomatsovs. Jeg tror, det måske kunne være en idé at prøve sætte den slags på menukortet. Det bliver i givet fald i Gram, for der har jeg en stenovn, og etliekmek bliver bedst i en stenovn.

Som noget nyt på menukortet i Viking Pizzaria i Vejen vil Nafis Keten inden længe også tilbyde sine kunder forskellige slags grillspyd med oksekød og med kylling tilberedt i en gasgrill.

Hvis der er nogen, som ved, hvordan man jonglerer med en pizzadej, er det Nafis Keten. I 22 år har han drevet to pizzeriaer i Esbjerg. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce