Annonce
Vejen

Der var mere fest end der var sommer

FDF Vejen havde "tændt bål" inde i idrætscentret. Her kunne børnene riste skumfiduser. Foto: Dorthe Andresen
Vejen Idrætscenter, Kvickly Vejen og en række af byens foreninger havde lørdag eftermiddag inviteret til "Byens Sommerfest" i og omkring idrætscentret.

Vejen: Der findes kampe, der - med den rette portion talent og taktik - sagtens kan vindes. Og så findes der kampe, der er så godt som tabte på forhånd - en af dem er kampen mod vejrguderne.

De - vejrguderne - var på ingen måde på arrangørernes side, da "Byens sommerfest" blev holdt i og omkring Vejen Idrætscenter.

På parkeringspladsen foran idrætscentret havde flere stillet op til bagagerumsmarked, men meget handel var det endnu ikke blevet til, da avisen kiggede forbi midt på eftermiddagen.

- Det har været lidt skidt, fordi det har regnet, sagde Alex "Bager" Hansen, der sammen med hustruen Grethe Hansen ellers havde linet op med mange gode varer.

- Vi var på Brørup Marked i går, og så var det hele jo i bilerne, kom det med et smil fra Alex "Bager" Hansen, der kunne konstatere, at nogle af sælgerne allerede havde pakket det hele sammen igen og var kørt hjem - på grund af det til tider meget ustadige vejr, der indimellem betød ret så heftige regnbyger.

Annonce
Sommerfesten bød også på en floorballturnering. Foto: Dorthe Andresen

Bål og maling

Indenfor i læ for både regn og vind havde mange af sommerfestens gæster forsamlet sig. De yngste gæster kunne blandt andet hygge sig i springhallen, eller - hvis de lagde vejen forbi FDF Vejens stand - blive malet i ansigtet og få lov til at prøve at lave en såkaldt FDF-burger, der består af ristede skumfiduser og pålægschokolade, der lægges mellem to kiks. Og sådan en burger faldt i ret god smag hos børnene.

I den ene af hallerne var det også muligt at følge med i den firenationers basketballturnering for U15-spillere, som havde været i gang siden torsdag. De fire nationer var Danmark, Tyskland, Holland og Sverige.

Ville man selv gerne være rigtig aktiv, så var der i den grad mulighed for det. For eftermiddagen bød blandt andet på fem-mands fodboldturnering og floorballturnering eller man kunne prøve kræfter med padel på Kvickly-banen.

Og selvom der ikke var meget sommer over festen, så var humøret alle steder i top. For vejret er der som bekendt ingen, der kan gøre noget ved - og så må man bare få det allerbedste ud af det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

112

Flere lavede ballade i nattelivet

Annonce