Annonce
Debat

Deres egen iver efter magten ødelagde det borgerligt-liberale projekt

Annonce

På kant: Knap havde statsministeren luftet tanken om en regering bestående af Venstre og Socialdemokratiet, før Søren Pape Poulsen og Anders Samuelsen udtalte, at nu ødelægger han det borgerlige, liberale projekt. Ja, det var de ord, de brugte: Det borgerlige, liberale projekt.

Men selvom man jo godt kan forstå, at Lars Løkkes udmelding vakte opmærksomhed, så var der ikke tale om en pludselig aflivning af hverken borgerlighed eller liberale værdier. Tværtimod startede den proces for flere år siden, og her har hverken Samuelsen eller Pape Poulsen noget at lade andre høre. De er selv medskyldige.

For hvad er det for et borgerligt, liberalt projekt, de snakker om? Engang handlede det om borgernes frihed og rettigheder, en stærk retsstat, respekt for den enkelte og en ordentlig omgangstone mellem mennesker. Men det er længe siden.

Under Samuelsens og Pape Poulsens ledelse er projektet i stedet blevet omformet til en evig jagt på minoriteter og folk med udenlandsk baggrund. Stram, strammere, strammest. Liberal Alliance og De Konservative har gjort udlændingepolitikken til et kapløb, og omkostningen har været en begrænsning af netop borgerlige værdier og frihedsrettigheder.

Nu står de to partiledere så hændervridende og kan ikke forstå, hvad der sker med det borgerlige, liberale frihedsprojekt. Men den triste sandhed er, at de i deres iver efter at nå magten selv ødelagde det. Og hvis de vil have projektet tilbage, er der ingen anden vej end at genfinde de værdier, som det bygger på. Man har lov til at have et spinkelt håb om, at det netop er det, statsministeren begynder at erkende.

Peter Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce