Annonce
Speedway

Derfor ændres strukturen i speedwayligaen

Team Fjelsted vandt speedwayligaen 2019 på anlægget i Slangerup. I den kommende sæson er der igen syv hold i ligaen, og så ændres formatet. Vinderen af grundserien får hjemmebane i superfinalen. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix
Der er flere nye ting på tapetet til den kommende sæson i den hjemlige speedwayliga.
Annonce

Speedway: Startsnoren til en ny sæson i speedwayligaen går godt nok først op i slutningen af april, men allerede nu arbejdes der hårdt i kulissen, hvor der skal laves kontrakter med kørere og aftaler med sponsorer.

- Når man er involveret i det her, er det en helårsbeskæftigelse, siger Annette Vesterskov, der ud over at være formand i Fjelsted Speedway Klub også er formand for Ligaforeningen.

I denne sæson blev Team Fjelsted dansk mester i en liga med bare seks hold, men det tal stiger til syv i 2020, hvor Sønderjylland Elite Speedway med centrum på Vojens Speedway Center også er med.

- Vi har netop haft alle klubber samlet til seminar, og der er stor optimisme og gåpåmod rundt omkring. Det er det allervigtigste, men det handler også om at huske på, at det skal være sjovt, mener ligaformanden.

Klubberne er blevet enige om, at formatet til den kommende sæson skal ændres.

- Man kan sige, at 2019 var et ”mellemår”, da vi kun var seks hold. Det var bestemt i underkanten, og derfor fandt vi frem til den bedst mulige løsning, så klubberne endte med at få det samme antal matcher som tidligere, forklarer Annette Vesterskov, der tilføjer:

- Men nu er der syv hold. Det betyder, at vi går tilbage til 2018-formatet.

Annonce

Hjemmebane i finalen

De syv hold møder hinanden ude og hjemme i grundserien. Det giver 12 matcher til hvert hold. De to bedst placerede i grundserien kvalificerer sig til den afsluttende superfinale, hvor medaljerne skal fordeles. Vinderen af grundserien får fordel af hjemmebane i finalen.

- Derudover har vi så en semifinale mellem nummer tre, fire, fem og seks i grundserien. De to bedste i semifinalen booker billet til superfinalen. Nummer tre i grundserien får fordel af hjemmebane i semifinalen, forklarer Annette Vesterskov.

Havde dette format været gældende i 2019, havde Holsted, der vandt grundserien i suveræn stil, fået superfinalen. Nu endte finalen med at blive kørt i Slangerup, hvor Holsted måtte nøjes med bronze, mens Esbjerg sneg sig foran og fik sølv, mens Team Fjelsted altså kørte med guldet.

- Finalen i år blev kørt i Slangerup en onsdag aften. Det føler vi ikke er optimalt for vore mange speedwayfans, og vi tror, at det holder mange hjemme foran tv-skærmen. Derfor arbejder vi på, at superfinalen i 2020 skal køres en fredag aften, forklarer Annette Vesterskov.

Ligaen 2020 består af Fjelsted, Esbjerg, Holsted, Slangerup, Region Varde, Grindsted og Sønderjylland Elite Speedway. Vesterskov:

- Mit håb er, at vi får mindst et hold mere med i ligaen i løbet af et år eller to. Brovst arbejder på det, men klubben har meddelt, at den ikke når at blive klar til den kommende sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce