Annonce
Tønder

Derfor blev ulovlig mølle stående

Møllen på Kærbøllingvej 5 i Kærbølling blev udskiftet i 2013/2014 uden en forudgående tilladelse. Tønder Kommune fik kendskab tilf forholdet i 2016, men skred ikke ind. Foto: Uwe Iwersen

Læserbrev: Tak til JydskeVestkysten for at have skabt opmærksomhed om den/de ulovligt opstillede vindmølle/vindmøller hos min nabo i Kærbølling.

Jeg ser nu frem til, at kommunen langt om længe bider til bolle og kræver, at vindmøllen skal pilles ned igen.

I mellemtiden kunne jeg dog godt tænke mig at få en forklaring på, hvad fagchef Lars-Erik Skydsbjerg advarede en embedsmand mod at gribe ind overfor ulovlighederne i Kærbølling.

Annonce

Forhistorien er, at det var et rådgivningsfirma under konsortiet bag kæmpemøllerne i Haved, der dengang gav kommunen besked, at møllen hos min nabo var en anden og større mølle end den, som kommunen ni år forinden havde givet tilladelse til.

Hverken embedsmænd i teknisk forvaltning eller en af kommunens jurister var i tvivl om, at der skulle udstedes et påbud om nedtagning af møllen. Sagen skulle dog lige drøftes med Skydsbjerg først, var alle enige om.

Ifølge et notat, som jeg har fået indsigt i, pegede fagchefen på, at kommunen med et påbud om nedtagning ville blive bebrejdet, at man støttede konsortiet bag kæmpemøllerne, og hans medarbejdere i Teknik og Miljø fik besked om at undersøge, om der var tale om en formel henvendelse fra Wind 1- eller underforstået blot en uformel orientering. Jeg gætter på, at man nåede frem til det sidste. For møllen fik lov at blive stående.

Jeg synes dog, at borgerne fortjener et svar, om Tønder Kommune laver den slags sonderinger hver gang man skal afgøre, om kommunen skal håndhæve lovgivningen eller ej ?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce