Annonce
Podcast

Derfor bliver det svært for Venstre at vinde motorvejsstrid for milliarder

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen gjorde det i ugens løb klart, at hans parti kommer til at stå stejlt på ønsket om at gøre Hærvejsmotorvejen til en realitet, når der i Folketinget skal forhandles om en ny stor trafikplan. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
I ugens JV Podcast skal det handle om transport. For i denne uge kom Venstre med sit udspil til en ny stor trafikplan, hvor særligt en ny midtjysk motorvej ikke overraskende er højt på listen. Det skal også handle om retssagen om Kurt Beier Transports slumlejr i Padborg, som blev skudt i gang mandag.

Podcast: Kan man kalde det kummerlige forhold at blive indlogeret i møgbeskidte containere med fugt og mug på væggene med begrænset adgang til køkken og toilet?

Og var 30 filippinske og srilankanske lastbilchauffører reelt ansat i Danmark eller Polen?

Det er nogle af stridspunkterne i den såkaldte slumlejr-sag fra Padborg, der mandag blev indledt ved Retten i Sønderborg. Her risikerer de fire tiltalte fra transportvirksomheden Kurt Beier transport fængselsstraffe på op til seks år for blandt andet at have tjent over fire millioner kroner på at udnytte de udenlandske chauffører på grov vis.

JydskeVestkysten har været med de første dage i retssalen, og i ugens JV Podcast tager vi en snak om, hvad vi egentlig kan forvente, når der falder dom til august.

Svær motorvejsstrid

Vi bliver på vejene i ugens podcast. For tirsdag kom Venstre med sit udspil til en ny stor trafikplan for hele landet, og her var drømmen om en Ny Midtjysk Motorvej fra Haderslev i Syd til Hobro i Nord ikke overraskende højt på ønskelisten.

For bare en måned side skrinlagde Regeringen med sit udspil den såkaldte Hærvejsmotorvej for i stedet at prioritere en udvidelse af Østjyske Motorvej, der er ramt af massiv trængsel.

Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen er værter på JV Podcast. Foto: Jacob Schultz Logo: Rikke Mortensen

Derfor er der lagt op til drama, når partierne mødes ved forhandlingsbordet. Ugens gæster giver deres bud på, hvem der vinder striden om asfaltsmilliarderne.

Ugens vært er Amalie Tarp Borup, og med i studiet er JydskeVestkystens nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen og journalist Rasmus Just.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Bisgaard", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen på skift er værter på programmet.

Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller" - Den vildeste sommer

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer