Annonce
Sydjylland

Derfor dropper turisterne ferieboliger og camping i påskeferien

De syd- og sønderjyske feriesteder oplever allerede nu stor nedgang i antallet af gæster. Derfor forventer mange feriesteder heller ikke at få mere end 25 procent af den normale belægning i påsken. Andre kan allerede mærke, hvordan coronavirussen påvirker sommerbestillingerne. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Annonce

Flere syd- og sønderjyske feriesteder oplever stor nedgang i antallet af bookinger i påskeferien på grund af coronakrisen. Det er der særligt fire grunde til.

Danmark og Tyskland lukkede grænserne

Den 14. marts klokken 12.00 lukkede den danske grænse for alle, der ikke har et anerkendelsesværdigt formål i Danmark. Den 16. marts klokken 8.00 lukkede Tyskland ligeledes grænserne. Det har betydet, at tyskerne ikke længere kan tage på ferie i Danmark. Det har stor betydning for de danske feriesteder, hvor en stor del af de årlige gæster er tyske. Hos Admiral Strand Feriehuse estimerer man for eksempel, at 80 til 90 procent af deres gæster kommer fra Tyskland. Derfor kan de syd- og sønderjyske feriesteder allerede mærke en nedgang i antallet af gæster. Hos Enjoy Resorts forventer man højest en belægning på 25 procent af det normale.

Annonce

Forbud mod at samles mere end 10

Den 18. marts klokken 10 trådte et forbud mod at samles i grupper på mere end 10 personer i Danmark i kraft. Det gør det svært for flere familier at mødes i ferieboliger, som de ellers ville have gjort, og det har konsekvenser for de danske feriesteder. Det oplever de blandt andet hos Ribe Camping.

- Mange kommer her for at være samlet som familie, men i år kan de ikke være så mange, som de plejer, fortæller Anne Schested Hansen, ejer af Ribe Camping.

Annonce

Centerfaciliteterne lukkede ned

Hos feriecentrene er centerfaciliteterne som badeland, spa og sportsfaciliteter lukket ned, som konsekvens af myndighedernes restriktioner. Det betyder, at gæsterne kun kan benytte sig af ferieboligerne i centrene. Og det kan have betydning for, hvorvidt turisterne vælger at booke et ophold.

- Lige præcis centerfaciliteterne er jo med til, at folk booker os i stedet for et sommerhus. Så det er et stort problem, siger Kent Lodberg, marketingmanager hos Landal Greenparks, som ejer feriecentret Seawest.

Annonce

Mette Frederiksen (S): - Bliv hjemme

Statsminister Mette Frederiksen har siden pressemødet den 11. marts opfordret danskerne til at blive hjemme. Den opfordring er kun blevet større som tiden er gået. På et pressemøde den 23. marts opfordrede statsministeren til at droppe påskefrokosterne og familieturene i sommerhus:

- Lad være med at rejse i påsken. Man skal selvfølgelig ikke rejse ud af landet i påsken. Men man skal heller ikke rejse en masse rundt internt i Danmark. Min udmelding om påsken er meget, meget vigtig. Vi er nødt til at blive hjemme i påsken, så smitten ikke spredes fra en landsdel til en anden, sagde Mette Frederiksen til pressemødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce