Annonce
Tønder

Derfor er der tal på lamperne: Nye aktiviteter på spring i bymidten

Vandløbet, der også fremadrettet vil blive benævnt Sankt Laurentiusstrømmen, er blevet genslynget, og indgår nu som en vigtig del af klimatilpasningen af den indre by i Tønder. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet. 
Arbejdet med aktivitetsbåndet langs Kongevej i Tønder er inde i sin afgørende fase. Motionister får en hjælpende hånd til at holde styr på deres træning.

TØNDER: Betonfliser er skiftet ud med natursten. En snorlige kanal er blevet til et slynget vandløb. Og en flad græsplane er omdannet til et bakket terræn med vandresti omkranset af nyplantede træer og buske.

Intet er, som det var tilbage i januar, da Tøndermarsk Initiativet gik i gang med at forme et helt nyt byrum langs Kongevej i Tønder. Anlægget med byens kendte Liebestempel som omdrejningspunkt har gennemgået en forvandling af de store. Og selv om ikke alt er på plads og færdig endnu, så har byens borgere og de første motionister taget området i brug.

Tal på lamperne

De første lamper er sat op, og der er flere på vej.

- Vi bliver spurgt om, hvorfor der er tal på nogle af lamperne. Svaret er, at tallene markerer afstanden, henholdsvis 50 meter, 100 meter, 150 meter eller 200 meter. Det skal være en hjælp til de motionister, der laver intervaltræning, forklarer kommunikationsmedarbejder ved Tøndermarsk Initiativet, Ulrik Pedersen.

Flere af de nyopstillede lamper i området er forsynet med tal. De skal i følge Tøndermarsk Initiativet hjælpe motionister til at holde styr på deres intervaltræning. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet. 

Langt størsteparten af anlægsarbejdet vil være afsluttet inden sommerferien. Det er Tøndermarsk Initiativet, der, sammen med Tønder Forsyning og Tønder Kommune, står bag projektet. Det har et samlet budget på 6,8 millioner kroner. Det praktiske arbejde udføres af det lokale entreprenørfirma Kjelkvist, der vandt licitationen.


Det skal være en hjælp til der motionister, der laver intervaltræning.

Ulrik Pedersen, kommunikationskonsulent, Tøndermarsk Initiativet


I forbindelse med anlægsarbejde opstod der tvivl om det gensnoede vandløbs navn. I Tønder er grøften altid blevet kaldt Allégraven eller Sankt Laurentiusstrømmen. Navnet blev draget i tvivl af historisk kortmateriale, hvor vandløbet er benævnt som Borgerdigegrøften. Skt. Laurentiusstrømmen hedder vandløbet, ifølge dette materiale, først, når det når til Allégade, hvor det bliver rørlagt. Tøndermarsk Initiativet holder dog efter samråd med Tønder Kommune fast i Sankt Laurentiusstrømmen, og dette navn vil også fremgå på det informationsmateriale, der sættes op i området.

Netop nu nedgraves de el-ledninger, der skal levere strøm til den nye belysning i området. Det samlede budget for aktivitetsbåndet er 6,8 millioner kroner. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet.

Størsteparten af det nye, grønne byrum med dets motions- og picnictilbud forventes klar til sommer. Allersidste hånd på værket lægges dog først til efteråret, når 25.000 blomsterløg sættes i jorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce