Annonce
Billund

Derfor er Sdr. Ommes politikere trygge ved boliger til hjemløse og psykisk syge på plejehjemmet

I stedet for at overnatte i en trappeopgang kan en hjemløs i Billund Kommune fremover blive tilbudt en seng på Omme Centret i Sdr. Omme. Og det er et tiltag, som byens byrådsmedlemmer fra både K, S og DF bakker op om. Arkivfoto: Kim Haugaard
Sårbare mennesker, der mangler en seng at sove i, skal være velkomne i Sdr. Omme, lyder det fra de tre byrådsmedlemmer, som selv bor i byen.

Sdr. Omme: Byrådsmedlemmer fra Sdr. Omme bakker op om beslutningen om, at en række boliger på byens plejehjem skal være akutboliger for borgere med psykiske eller sociale problemer, herunder misbrug.

Allan Munk Nielsen (K) var dog med egne ord ved at få morgenkaffen galt i halsen, da han første gang hørte om beslutningen.

- Jeg synes ikke, de hører hjemme der, men det er jo en måde at udnytte en kapacitet, vi har. Man skal bare sørge for, at der er en skarp adskillelse mellem beboerne og dem i akutboligerne.

Annonce

- Fungerer det ikke, må vi tage beslutningen om. Lige nu er jeg egentlig tryg ved det, og jeg vil følge meget med i, hvordan det går, for det må ikke gå ud over de ældre, som bor der i forvejen, siger han.

Ikke kriminelle

Sådan ser Mogens Jørgensen også på sagen.

- Vi er blevet orienteret om det her i økonomiudvalget. Der blev vi garanteret, at det ikke er stofmisbrugere og kriminelle, der skal derud. Vi fik også at vide, at Omme Centret er optimalt, fordi de her pladser kan udgøre en egen afdeling. Jeg har stor tiltro til forvaltningen, så jeg tror ikke, der bliver problemer. Gjorde der det, ville det jo være en skandale, siger han.

Mogens Jørgensen synes også, at det giver god mening at hjælpe lokalt.

- Er der tale om stakler, som mangler en seng at sove i, så er det da meget bedre at brug en seng, vi har stående, end at sende folk udenbys, tilføjer han.

Annonce

Sårbare mennesker

Kurt Jensen (S) ser det som et positivt tiltag, at Billund Kommune åbner dørene for folk, der har brug for det:

- Vi taler om sårbare mennesker, som mangler et sted at opholde sig. Som Omme Centret er bygget, har vi områder, der kan skærmes af, så jeg er ikke bekymret overhovedet, siger han og peger desuden på, at Billund Kommune har en kabale med lokaler, som man skal have til at gå op.

- Jeg synes, det er fint, at vi tilbyder faciliteter til en gruppe, der er sårbar. Og vi taler jo ikke om hårde misbrugere. Der har debatten taget en skæv drejning, mener han.


Er der tale om stakler, som mangler en seng at sove i, så er det da meget bedre at bruge en seng, vi har stående end at sende folk udenbys.

Mogens Jørgensen (DF)


Tirsdag belyste de i Radio4 Morgen denne sag. Her spurgte de Susanne Hvalsøe, der er pårørende til en plejehjemsbeboer på Sdr. Omme Centret, om, hvad hun som pårørende mener om den ide. Derudover delte Robert Terkelsen, der er formand for Voksenudvalget i Billund Kommune for Venstre, hans syn på sagen. Lyt med her. 

Flere pårørende er utrygge ved de udsatte borgere, der står til at flytte ind. Senere i Radio4 gav de sig til at undersøge, hvad det egentligt er for nogle borgere, der er tale om. For at gøre det, talte de med Niels Christensen, der er leder af værestedet Café Jydepotten i Grindsted, og til daglig arbejder med udsatte. Lyt til indslaget nedenunder. Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ventetid og uvished lægger låg på minkavleres fremtidsdrømme: Jens har lange udsigter til at kunne betale kreditorer

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Chefredaktør fra Tønder døde af kødædende bakterie: Nu fortæller hans kone, hvorfor hun sagde ja til at medvirke i dokumentar

Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Esbjerg

Koster mere end 500 millioner kroner: Danmarks største havn får grønt lys til at blive endnu større

Sydjylland

Unge benzinbøller terroriserer Sønderjylland: Nu beder politiet forældrene om hjælp

Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Sydjylland For abonnenter

Ninna er kok og knokler op til 50 timer om ugen: Kro er tvunget til at holde lukket flere dage

Billund

Mænds Mødesteder blev kåret som Årets Sociale Forening: - Vi føler os virkelig værdsat

Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Esbjerg

Lokal erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Varde For abonnenter

Faktatjek: Har en sosu-assistent virkelig kun seks timers praktisk arbejde om ugen?

Tønder

Hundredevis af Lego-byggere samlet: Se nogle af deres vilde modeller her

Annonce