x
Annonce
Erhverv

Derfor har Marcus drejet nøglen om: Millionunderskud medvirkende til butikslukning

Tirsdag lukkede herretøjsbutikken Marcus i Danmarksgade. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Tirsdag lukkede herretøjsbutikken Marcus i Danmarksgade. Ifølge koncernens økonomichef var det formålsløst at fortsætte driften af selskabet, der også inkluderede en butik i Odense.

Fredericia: Tredje gang blev ikke lykkens gang for Marcus i Fredericia. I hvert fald lukkede butikken på hjørnet af Danmarksgade og Vendersgade tirsdag efter knap halvandet år.

Den lokale Marcus hørte under selskabet Marcus Odense ApS, hvor også kædens butik i Rosengårdscentret i Odense indgik. Også denne lukkede tirsdag.

De foregående årsregnskaber viser, at det langtfra har været nogen god forretning. Således var der i 2018/19 et underskud på knap to millioner, hvilket blev betegnet som "stærkt utilfredsstillende". Året forinden var det på godt en million, og resultaterne har ifølge Henrik Rose, der er økonomichef i Marcus Gruppen, været udslagsgivende for lukningerne.

- Vi ser det desværre formålsløst at fortsætte driften. Det må vi erkende. Huslejeniveau er for alt højt. Det gælder dog primært i Rosengårdscentret, siger han.

Henrik Rose tilføjer, at det især har været butikken i Rosengårdscentret, som har været årsagen til lukningerne.

- Vi har været glade for at vende tilbage til Fredericia, men i og med at de to butikker hænger sammen, er der ikke meget at gøre, siger økonomichefen, som ikke levner en genåbning af Marcus i Fredericia mange chancer.

- Jeg tror det ikke på nuværende tidspunkt, nej. Det skyldes de udfordringer, detailhandlen generelt står over for, siger Henrik Rose.

Af årsregnskabet fra 2018/19 fremgår det, at der i gennemsnit var seks personer beskæftiget i Marcus Odense ApS.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Vis noget trailer-tålmodighed

Det er fornuftigt, at Kommunernes Landsforening nu anbefaler, at landets genbrugspladser åbner tirsdag. Det må kunne lade sig gøre uden, at borgere og medarbejdere kommer i nærkontakt med hinanden og coronavirus. Især hvis vi som borgere opfører os fornuftigt. Det har det desværre skortet på i den seneste tid. Nogle har puttet haveaffald i containere til genbrugstøj. Andre har forsøgt at trænge ind på genbrugspladserne, siden de blev lukket 11. marts. I Haderslev vil man derfor lade det kommunale beredskab være en slags vagtværn, der skal holde ro og orden ved genbrugspladserne. Det lyder som en dårlig vittighed, men der er hos kommunen en reel frygt for, at borgerne ikke af sig selv vil følge anvisningerne og for eksempel holde behørig afstand til hinanden. Selvfølgelig kan det være frustrerende ikke at kunne komme af med sit haveaffald, gamle møbler og hvad vi ellers kører på genbrugspladsen med. Især på denne tid af året, da det er højtid for årets første oprydning i hus og have. Men de frustrationer må aldrig gå ud over sagesløse kommunale medarbejdere. Lukninger og genåbninger af genbrugspladserne skal helst være en landsdækkende beslutning, hvis man ikke skal risikere, at folk begynder at krydse kommunegrænser for at finde en åben plads. Men når nu de fleste genbrugspladser bliver tilgængelige på tirsdag, er det ikke en pligt, at man bruger dem fra dag 1. I mange husstande kan man sagtens vente én eller flere uger med at komme afsted. Hvis det er strengt nødvendigt, så vis noget trailer-tålmodighed, om man så må sige. Det er vigtigt at blive i sin bil så meget som muligt, mens man holder i en formentlig lang kø uden for genbrugspladsen. Det kan komme til at tage meget længere tid end normalt at komme af med affaldet, når der kun må være ti personer ad gangen på en genbrugsplads - inklusive personalet. Danskerne har indtil nu generelt været gode til at vise samfundssind. Lad også det samfundssind komme til udtryk ved og på genbrugspladserne.

Annonce