Annonce
Podcast

Derfor kan forvirrende rejseregler afskrække os fra at tage sydpå til sommer

Flere danskere, der skulle flyve med SAS til Kreta sidste lørdag, blev ved check-in i lufthavnen bedt om at vise en negativ pcr-test, selv om de er færdigvaccineret. I ugens JV Podcast diskuterer vi, om danskernes rejselyst til sommer kan blive påvirket af fejl og forvirring omkring rejse-reglerne. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021
Hvad skal vi med et vaccinepas, hvis det ikke virker? Sådan spurgte flere feriehungrende danskere for nyligt, da de af SAS blev påkrævet at fremvise en negativ coronatest, før de kunne sætte sig på flyet mod ferieparadiset Kreta. I ugens JV Podcast diskuterer vi, om forvirring om rejsereglerne vil få flere af os til at blive i Danmark til sommer. Det skal også handle om læger, der har tjent kassen på en særlig corona-ydelse, og som nu skal tilbagebetale millioner.

Podcast: Ugens JV Podcast sætter kurs mod varmere himmelstrøg.

Efter en lang og mørk coronanedlukning af hele verden higer mange af os efterhånden efter sol, kridhvide sandstrande og drinks ved poolkanten. Og som færdigvaccineret burde man nu igen uden besvær kunne sætte sig ombord på et fly uden at skulle fremvise et negativt testsvar.

Så let gik det dog ikke for en række danskere, der for nyligt skulle flyve til det græske ferieparadis Kreta med flyselskabet SAS.

Ugens gæster taler om, hvorvidt fejl og forvirring om de gældende rejseregler kan afskrække danskerne fra at holde ferie sydpå til sommer og dermed få dyre konsekvenser for den i forvejen nødlidende rejsebranche.

Lukrativ corona-ydelse

Og afsnittet fortsætter i coronaens tegn. For 4,4 millioner skattekroner er det beløb, som de praktiserende læger i Region Syddanmark har scoret på at sende e-mails med negative testsvar til patienter. Oplysninger, som de ellers selv kan finde på Sundhed.dk.

Nu kræver regionen så, at lægerne betaler størstedelen af honorarerne for den særlige corona-ydelse tilbage.

JV Podcast sætter fokus på den indbringende fidus og diskuterer, om de praktiserende læger bevidst har udnyttet krisen til at tjene kassen.

Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen er værter på JV Podcast. Foto: Jacob Schultz Logo: Rikke Mortensen

Ugens vært er Amalie Tarp Borup, og med i studiet er de to JydskeVestkysten-journalister  Jonas Bisgaard Kristensen og Frederik Brogaard.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Bisgaard", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen på skift er værter på programmet.