Annonce
Podcast

Derfor redder Sydbank egen røv ved at hjælpe konkurstruede landmænd

Landmand Claus Jæger, som bor nær Bramming, var for fem år siden udfordret af, at jorden var købt for dyrt, og svinepriserne var lave. I udgangen af 2016 satte Sydbank ind for at hjælpe ham med deres model, som nu har reddet 50-70 landbrug. Nu er gældsbyrden mere overkommelig, og Claus kan afsætte dyrene til langt højere priser. Foto: Jacob Schultz
I denne uges JV Podcast vender vi to lægehistorier. Fra 2014 og frem til i år slørrede lægevagten i Region Syddanmark nemlig sine lydfiler, og i studiet diskuteres det, hvorfor dette er et problem. Derudover handler det om en række konkurstruede landmænd, som er blevet reddet af Sydbank.

Podcast: Hvorfor rækker Sydbank hånden ud mod nogle konkurstruede landmænd? I sidste ende handler det om penge, og det er en af de historier, der tales om i denne uges udgave af JV Podcast.

Sydbank har nemlig haft succes med at hjælpe en række gældsatte landmænd ud af en truende konkurs, og den sønderjyske banks strategi er blandt andre kommet svinebonde Claus Jæger fra Bramming til gode.

Et "absurd dødslotteri"

Derudover handler ugens udgave om to lægehistorier. Fra 2014 og frem til i år har lægevagten i regionen nemlig slørret stemmerne på lydfiler, som udleveres til pårørende og patienter. Men nu har regionen bedt lægevagten om at stoppe med dette, og det er Praktiserende Lægers Organisation (PLO) ikke tilfreds med.

Hvad er problemet i, at lægevagten gør dette, og er det ikke fair nok, at PLO ønsker at beskytte sine medlemmer. Det diskuterer ugens podcast-panel, som også når at vende den nye frivillige tilvalgsordning med vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson.

Den er PLO's formand Jørgen Skadborg ikke tilhænger af, og hans opslag på Twitter, hvor han kalder ordningen for et "absurd dødslotteri", er ugens citat.

Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen er værter på JV Podcast. Foto: Jacob Schultz Logo: Rikke Mortensen

Ugens vært er Jonas Bisgaard Kristensen, og med i studiet er JydskeVestkystens nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen og journalist Amalie Tarp Borup.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Bisgaard", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen på skift er værter på programmet.

Podcast For abonnenter

Mortens Madklub byder på iberisk eventyr til din sommergrill

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast

Genhør "Danmark fortæller": Pernille rådgiver tusindvis om privatøkonomi på Instagram

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Nordtyskland

Kæmpe lettelse: De fleste i grænselandet er undtaget fra Tysklands nye krav om test