Annonce
Erhverv

Derfor rykker Esbjerg sammen om flere studerende

Henrik Uhd Christensen, adm. direktør, Viking Life-Saving Equipment, diskede op med et inspirerende indlæg ved mødet om Esbjergs fremtid som uddannelsesby. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
  • Esbjerg har i efterhånden mange år udviklet sig gunstigt med høj beskæftigelse i særligt energisektoren. Længe fulgte byens studieverden med i form af et voksende antal studerende på de videregående uddannelser. Det er ikke længere tilfældet.
  • Mens andre dele af kommunens 2020-strategi er lykkedes, stagnerer både optaget på uddannelserne og evnen til at tiltrække nye borgere. Målsætningerne om 10.000 studerende og 120.000 indbyggere kan ikke realiseres inden for få år. I skrivende stund omkring 115.600 indbyggere og 5.8000 studerende i Esbjerg.
  • Med færre unge og flere ældre er Esbjerg i en ond spiral: dalende indbyggertal, vigende skatteindtægter, lavere forbrug og pres på boligpriserne. Det er alvorligt for Esbjergs virksomheder, men også for Esbjergs borgere, idet manglende handling kan føre til øget ledighed og nedgang i ejendoms- og huspriser.
  • Esbjerg har behov for at gentænke uddannelsesområdet og undersøge, hvilken struktur der bringer flest relevante og kvalitative videregående uddannelser til Esbjerg og samtidig tiltrækker flere studerende til de eksisterende uddannelser. På universitetsområdet må vi være åbne over for forskellige løsningsmuligheder.
  • Den nedsatte styregruppe mener, at en kommende struktur for uddannelsesområdet må være bredt forankret og have opbakning fra alle de uddannelsesinstitutioner, der udbyder videregående uddannelser. Det vil kræve både nytænkning og ressourcer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce