Annonce
Læserbrev

Derfor sætter vi Åved til salg

Læserbrev: I læserbrev bragt i JV 13. november spørger Peter Nielsen, hvorfor Tønder kommune vælger at sætte Åved til salg.

Det korte svar er: Det gør Tønder kommune, fordi der er en henvendelse fra en potentiel interesseret køber. Og ikke mindst fordi et stort flertal i kommunalbestyrelsen i Tønder kommune er enige om, at det ikke er en kommunal kerneopgave at drive udlejningsejendomme, og samtidig fordi Tønder kommune er en erhvervsvenlig kommune.

Ejendommen udbydes i offentligt udbud med en mindste pris på 2.700.000 kr. Mindsteprisen ligger cirka midt imellem de to vurderinger, vi har fået udarbejdet af to lokale ejendomsmæglere.

Da det er et offentligt udbud, kan alle jo i sagens natur byde på ejendommen. Du antyder i dit læserbrev, at Åved er en god forretning med et stort potentiale. Jeg vil derfor opfordre dig til selv at byde på den. Lige som jeg vil opfordre alle, der er interesseret, til at byde. Det er jo netop derfor den sættes i udbud - alle behandles lige.

Dine beskyldninger om muligt kammerateri mener jeg vi skal have undersøgt til bunds. Jeg vil derfor gerne opfordre dig til, overfor mig, at komme med navnene og dokumentation for hvilke personer, du mener, der bedriver kammerateri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce