Annonce
Podcast

Derfor skal du have dårlig samvittighed, når du kun betaler 99 kroner for at at flyve med Ryanair

Ryanair holdt onsdag pressemøde sammen med Billund Lufthavn. Her meddelte det irske lavprisflyselskab, at det planlægger at åbne en ny base i Billund fra den kommende vintersæson. Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Paul Hanna
I ugens JV Podcast skal det både handle om den nødlidende rejseindustri og den omvendt blomstrende håndværkerbranche. Vi taler om Ryanairs planer om på ny at åbne base i Billund Lufthavn og den store efterspørgsel efter håndværkere, der presser priserne i vejret og får branchen til at skrige efter arbejdskraft.

Podcast: I ugens JV Podcast skal vi en tur på vingerne. I denne uge meddelte Ryanair nemlig, at lavprisflyselskabet nu igen vil have en base i Billund Lufthavn.

Det vil skabe nye job i lufthavnen, der har lidt hårdt under coronakrisen. Samtidig vil det give os mulighed for at komme ud at rejse, uden at skulle have den store pengepung op af lommen.

Men bør vi have dårlige samvittighed over at flyve med et discountselskab, som ikke er kendt for at give sine ansatte særligt gode arbejdsvilkår?

Nyhedsredaktør Kim Dahl Nielsen giver sit bud. Sammen med vært Amalie Tarp Borup og journalist Frederik Brogaard diskuterer han også, om det overhovedet er realistisk at lande en overenskomstaftale set i lyset af den storkonflikt med den danske fagbevægelse, der i 2015 fik flyselskabet til at lukke sin daværende base i Billund Lufthavn.

Travle håndværkere

Mens rejseindustrien har styrtblødt under krisen, går det intet mindre end forrygende for håndværkerbranchen. For når vi ikke kan komme på festival eller charterrejse, kan vi jo lige så godt få sat vores bolig lidt i stand.

Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen er værter på JV Podcast. Foto: Jacob Schultz, Logo: Rikke Mortensen

Landets tømrere, murere og vvs'er ligger vandret, og kunderne må i stigende grad ruste sig med tålmodighed. Vi sætter fokus på udfordringen med at skaffe nok kvalificeret arbejdskraft til at dække den store efterspørgsel og giver et bud på, hvor længe opsvinget mon varer ved.

Vi runder også kort ugens genåbning. For mens fitnesscentre, spillesteder og biografer torsdag igen kunne slå dørene op, må man stadig ikke tage i hallen og se liga- eller landsholdshåndbold.

Forskelsbehandlingen er pinlig, mener generalsekretæren i Dansk Håndbold Forbund, som i JV Podcast-studiet får opbakning fra nyhedsredaktøren.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Bisgaard", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen på skift er værter på programmet.

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland

Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse: Se her hvem der intet smittetryk har

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast

Lyt til Mortens Madklub: Tre krydderurter fra Falsled Kro sætter duft på dit sommerkøkken

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde