Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du overveje et pillefyr til opvarmning af hjemmet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er mange typer af opvarmningsformer til hjemmet, og hver har sine fordele og ulemper. En af de populære metoder er pillefyret, som opvarmer dit hjem via træpiller. Her guider vi til, hvorfor du burde overveje, om det er noget for dig.


Annonce

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr eller et træpillefyr, som det også bliver kaldt, fungerer på mange måder ligesom et gas- eller oliefyr. Det sørger nemlig for at opvarme hjemmet samt for at levere varmt vand til for eksempel opvask, bad eller håndvask. I stedet for at blive ”fodret” med olie eller gas får pillefyret sin kraft fra træpiller, som er fremstillet af sammenpresset savsmuld og træspåner.


Her kan du se et kort oprids over de væsentligste fordele og ulemper ved at anskaffe et pillefyr:

 

●      Det er en billig opvarmningsform

●      Du slipper for CO2-afgift

●      Store besparelser i forhold til andre opvarmningskilder

●      En del manuelt arbejde at udføre

●      Kræver en del plads


Selve fyret fylder en del, og det består af et magasin til træpillerne, en brænder og en kedel. Du skal selv fylde træpillerne ned i magasinet, og herfra bliver de automatisk ført over til brænderen, hvor de løbende bliver omsat til varme.


Størrelsen på magasinet varierer fra model til model, og jo mindre et magasin, jo oftere skal du fylde nye træpiller på. En gennemsnitlig magasinstørrelse vil betyde, at du skal fylde ny brændsel på omkring hver niende dag.


Fordele ved et pillefyr

En af de helt store fordele ved pillefyret er, at du kan hente store økonomiske besparelser i forhold til andre opvarmningskilder såsom gasfyr, elvarme eller brændeovne med brænde. Faktisk kan du spare op til 70 procent ved at anvende træpiller, så du får klart en billig opvarmningskilde til huset.


En anden fordel er, at du ikke skal betale CO2-afgift, og du får en dejlig og nem varmetilførsel. Derudover er der muligheder for at indstille volumen af tilført varme, så du kun får et helt opvarmet hus, når der er brug for det – for eksempel om aftenen, når du er hjemme i stedet for om dagen, hvor du er på arbejde.


Ulemper ved et pillefyr

Den måske største ulempe er, at du skal afsætte en del tid til manuelt arbejde i forbindelse med påfyldning af piller og rengøring. Du skal regne med omkring en halv time per uge. Desuden er der stor forskel på kvaliteten af pillerne, så vælg dem med omhu. Endnu en ulempe er, at fyret ofte producerer mere varme om sommeren, end du skal bruge. Sidst men ikke mindst kræver fyret meget plads, og det skal placeres i et rum, der er godkendt til det.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.