Annonce
Podcast

Derfor skal svigt af psykisk syge patienter frem i lyset

18-årige Magnus stod søndag frem og fortalte om det svigt, han oplevede som patient på den ungdomspsykiatriske afdeling i Aabenraa. I ugens JV Podcast sætter vi fokus på den kriseramte psykiatri. Foto: Jacob Schultz
Børne- og ungdomspsykiatrien er ligesom voksenpsykiatrien i Aabenraa ramt af store problemer med mangelfuld patientpleje og dårligt arbejdsmiljø. I ugens JV Podcast taler vi om de nye svigt, og hvorfor det er vigtigt at få dem belyst. Det skal også handle om regeringens plan om at flytte uddannelser fra storbyen til provinsen.

Podcast: Patienter lades i stikken, mens ansatte sviner hinanden til, bryder grædende sammen og siger op i afmagt.

Den seneste uge har JydskeVestkysten afdækket store problemer på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Aabenraa. Det sker få måneder efter, at avisen kunne fortælle om lignende forhold på naboafdelingen i voksenpsykiatrien.

I ugens JV Podcast snakker vi om, hvorfor regionen nu igen står med en kedelig sag om svigt i psykiatrien. Og burde der være grebet ind tidligere over for det betændte arbejdsmiljø, som ansatte fortæller, de har råbt op om i flere år?

Chefredaktør Mads Sandemann giver i afsnittet sit syn på direktionens udmelding om, at afdelingen trods de beskrevne forhold er "veldreven". Han giver også en opsang til politikere i Psykiatriudvalget, der mener avisens fokus på problemerne nu skal droppes, så afdelingen kan få ro til at komme på ret køl igen.

Studerende til provinsen

Det skal også handle om uddannelse. For hvis der skal skabes vækst i Udkantsdanmark, kræver det, at man kan uddanne sig i hele landet og ikke kun i storbyerne. Det mener regeringen, som derfor nu vil rykke flere uddannelser til provinsen.

Det kommer også Syd- og Sønderjylland til gode. Her kan blandt andet Esbjerg juble over udsigten til en jura-uddannelse i byen, mens skuffelsen i landsdelens oversete kommuner som Tønder er stor.

Vi diskuterer, om de unge overhovedet gider studere i deres lokalområde, når storbyen lokker, og om udflytning af statslige arbejdspladser egentligt er nogen garanti for den ønskede jobfest?

Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen er værter på JV Podcast. Foto: Jacob Schultz Logo: Rikke Mortensen

Ugens vært er Amalie Tarp Borup, og med i studiet er JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann og journalist Rasmus Just.

Du finder podcasten på jv.dk samt i appen Nyhedskiosken. Her kan du lytte med, præcis når det passer dig. Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland, og den bærer undertitlen "Med Borup og Bisgaard", da de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Jonas Bisgaard Kristensen på skift er værter på programmet.

Podcast For abonnenter

Mortens Madklub byder på iberisk eventyr til din sommergrill

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Podcast

Genhør "Danmark fortæller": Pernille rådgiver tusindvis om privatøkonomi på Instagram

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Tønder For abonnenter

Direktøren er blevet et med lokalbefolkningen: - Det er her, vi skal være

Nordtyskland

Kæmpe lettelse: De fleste i grænselandet er undtaget fra Tysklands nye krav om test