Annonce
Esbjerg Energy

Derfor skifter Energy-målmand nu til ligarivaler

Mathias Seldrup glæder sig til en ny udfordring i sin ishockeykarriere, når han nu skifter fra Esbjerg Energy til rivalerne fra Frederikshavn. Foto: Chresten Bergh
23-årige Mathias Seldrup fortsætter karrieren i Frederikshavn. På sigt drømmer han om at prøve sig selv af i udlandet.

ESBJERG ENERGY: Han tøver ikke et sekund, når han skal fortælle om det vildeste i de fire sæsoner, som det endte med at blive til i den gule Energy-trøje.

- Helt klart kamp syv i semifinalen i sæson 2016-17, hvor vi vinder 2-1 i Frederikshavn på to meget sene scoringer. Det var for vildt.

Mathias Seldrup husker kampen, som blev den spillet i går. Han havde selv siddet udenfor med en skade i tre måneder, men den aften døjede målmandskollega Nicolaj Henriksen med en lyskeskade, og så sendte cheftræner Marc Pederson ellers den dengang 20-årige knægt ind i buret til det altafgørende slag.

- Jeg var ret nervøs. Det var så lang tid siden, at jeg havde spillet en kamp, men heldigvis havde jeg en god aften. Og vi fik vendt det til sidst. Der blev stille i Frederikshavn den aften, husker Seldrup, der selv blev nærmest overfaldet af lykkelige holdkammerater, da kampen var forbi.

Kort tid efter vankede der så DM-guld med finalesejr over Gentofte. Det var også ret vildt med fejring i midtbyen sammen med tusindvis af fans.

- I det hele taget har det været fire gode år. Jeg har nydt det, og i Marc Pederson har jeg haft en træner, som hele tiden har troet på mig. Det betyder meget, når man er ung.

Annonce

En ny udfordring

Men nu skal der altså ske noget nyt.

- Vi var vel mere eller mindre enige om det. Energy ønskede at hente en ekstra målmand, så vi kunne dele spilletid, men det var jeg ikke interesseret i. Desuden var det også et klart minus for mig, at Marc (Pederson, red.) måske ikke er der fremadrettet - og så kom Frederikshavn på banen.

- Og så tror jeg bare, at jeg også har godt af en ny udfordring, men det bliver helt sikkert specielt, når jeg kommer tilbage til Granly Hockey Arena som målmand for Frederikshavn. Energy har været en fed klub at være i. Ingen tvivl om det.

Så fremadrettet handler det om at gøre det godt højt mod nord, men på et tidspunkt kunne Seldrup godt tænke sig et udlandsophold.

- Jeg drømmer om det, men nu må vi se, hvordan det hele udvikler sig. Jeg er heldigvis stadig ung, og som målmand topper man først, når man er omkring 30 år, så jeg har tiden foran mig.

Seldrup, der oprindelig er fra Herning, nåede i alt at spille 148 kampe for Esbjerg Energy, og klubben har været fint tilfreds med målmanden.

- Mathias har gjort det rigtig godt, og vi ville gerne have beholdt ham. Faktisk fik han også tidligt et kontraktudspil, men han valgte noget andet, forklarer bestyrelsesformand Søren Toft Mathiasen.

- Men det eneste vi kan love vores spillere er, at vi ikke kan love dem noget. Vi ønsker at nytænke vores setup en smule, så der hele tiden er maksimalt konkurrence. På den måde gør hver enkelt spiller sig fortjent til at få spilletid, hvilket også gælder målmandsposten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce