Annonce
Kolding

Design Week: TV-designer lavede genbrugs-værksted i Kolding

På genbrugsværkstedet havde Karin Søes (t.v.) travlt med at lave en form for kunst kaldet installationskunst. Men alt var tilladt i Mette Helena Rasmussens (t.h.) workshop. Foto: Timo Battefeld

Lav en uro ud af gammelt pap og snor, eller et billede af forskellige papirsudklip. Alt, hvad der kan skabes ud af gamle og brugte sager, var muligt, da designer Mette Helena Rasmussen fredag holdt sin workshop.

Kolding: Brugte håndtag fra tasker, slidt snor og gamle træklodser fik nyt liv hos tv-designer Mette Helena Rasmussen, der også er kendt fra tv-serien 'Nybyggerne'. Fredag medbragte hun nemlig sine gamle sager, som gæster og kreative sjæle lavede til nye og anderledes ting.

- Det er jo en gave at få lov til at se, hvad andre vil gøre - og bruge - mine ting til. Det er tit noget, jeg aldrig selv ville kunne finde på at lave, fortæller hun.

Og det, de 25 gæster formåede at lave i løbet af fredag eftermiddag, er Mette Helena Rasmussen meget begejstret over.

- Det har virkelig været sjovt at se, hvordan folk bare er gået til opgaven. Og har lavet ting ud af noget, der overhovedet ikke kan bruges mere. Så har de malet, limet og slebet på det, så det kan bruges, griner hun.

Annonce

- Som børn tegner og maler vi. Men når vi så bliver ældre, bliver vi for selvbevidste omkring det, vi laver. Den selvbevidsthed blev brudt ned i dag, og det er derfor, det har været så sjovt.

Mette Helena Rasmussen, billedkunstner og tv-designer.
Camilla Seilman Knudsen (t.v) og Rosa Rosenkvist Andersen lagde turen forbi det kreative genbrugs-værksted på Akseltorv sammen med mere end 20 andre, der også havde lyst til at udfolde deres kunstneriske evner. Foto: Timo Battefeld

Selvbevidstheden

At de ting gæsterne har kreeret er blevet så gode og kreative skyldes noget helt særligt. Nemlig at de har givet slip på selvbevidstheden, fortæller Mette Helena Rasmussen.

- Som børn tegner og maler vi. Men når vi så bliver ældre, bliver vi for selvbevidste omkring det, vi laver. Den selvbevidsthed blev brudt ned i dag, og det er derfor, det har været så sjovt.

Selv nåede Mette Helena ikke at få lavet så meget i løbet af eftermiddagen. Hun havde travlt med at beundre og kommentere på det, de andre lavede.

- Det har været ligesom at være i et fritidscenter. Så har vi hørt lidt radio og musik og bare hygget os. Man bliver lykkelig af selv at lave noget fra bunden. Det er ligesom, når man har en urtehave og fjerner ukrudt. Det bliver man også glad i hovedet af at gøre, fortæller hun.

Fredag eftermiddag brugte tv-designeren på Akseltorvet i centrum af Kolding, men hen på aftenen tog hun til Kolding Storcenter, hvor hun igen skulle åbne sin kreative workshop.

- Jeg er lidt spændt på, hvilket klientel der er i storcentret. Men jeg er sikker på, at det nok skal blive hyggeligt, griner hun.

Der blev både limet, savet, malet og slebet i de tre timer tv-designer Mette Helena Rasmussens workshop var på Akseltorv. Senere rykkede det ud i Kolding Storcenter. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce