Annonce
Kolding

Designskole forventer mandefald blandt udenlandske studerende ved skoleårets start

Arkivfoto: Martin Ravn
På Designskolen Kolding regner ledelsen med, at coronapandemien betyder, at ikke alle de nye udenlandske studerende er klar i Kolding ved årets studiestart.
Annonce

Kolding: Der kommer formentlig til at være flere tomme pladser blandt de nye studerende på Designskolen Kolding, når det nye studieår begynder mandag den 31. august.

Skolen har traditionelt et stort antal udenlandske studerende fra store dele af verden, men i år har coronapandemien vendt op og ned på mange ting og sat benspænd op for rejser rundt i verden.

Derfor fortæller prorektor på designskolen i Kolding, Lone Dalsgaard André,  at hun har en forventning om, at det ikke er alle de nye, udenlandske studerende, som er klar til at sidde på skolebænken ved studiestart.

- Jeg forventer, at nogle ikke kan stå klar på dag et, siger hun og forklarer, at det har man taget højde for på skolen.

Annonce

Undervisning on-lline

Foruden undervisning, hvor de studerende møder fysisk frem på designskolen, vil man nemlig også tilbyde samme undervisning i online-form.

Dermed kan de studerende, som ikke kan rejse hertil fra deres hjemland på grund af coronarestriktioner, passe deres uddannelse, og det samme kan udenlandske studerende, der er kommet til Kolding, men som skal starte ud med at være i karantæne i deres hjem i 14 dage.


Jeg forventer, at nogle ikke kan stå klar på dag et.

Lone Dalsgaard André


Lone Dalsgaard André fortæller, at hendes fornemmelse er, at de kommende udenlandske studerende er grundige med at sætte sig ind i corona-reglerne, og hun har hørt om flere, der vil komme til at Kolding i god tid før studiestart for at kunne nå at være i karantæne.

Hun understreger dog også, at reglerne kan ændre sig i løbet af de næste uger, og derfor kan tingene se anderledes ud, når skoleåret går i gang.

Designskolen har også hvert år mange danske studerende, som tilbringer et semester på en designskole i udlandet. Udvekslingen foregår dog altid i foråret, så om coronaen til den tid vil hindre nogle i at drage ud, ved hun endnu ikke.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce