Annonce
Kolding

Designskole-projekter hædret med flere priser

De to deisgnere, Ditte Marie Fog Ibsen og Julia Sand Skovsted, har sat sig for at hjælpe alle – voksne og børn – med at få bedre toiletvaner. Løsningen har to dimensioner: en sjov børnebog, der skal gøre det nemmere at få talt om gode toiletvaner. Og så noget, der nærmest kan betegnes som en revolution, nemlig et toilet, der er udformet, så det hjælper, hvis man har problemer med sit toiletbesøg. Foto: Palle Peter Skov
Annonce

Kolding: Når priserne skal uddeles den 2. juni ved Danish Design Award i København, så er der et solidt aftryk fra Designskolen Kolding i flere kategorier.

Flere projekter, der har sin rod på skolen, er nomineret til en eller flere priser. Det gælder verdens første kandidatuddannelse indenfor leg og design, og det gælder en dragt til libanesiske flygtningebørn samt et nyt, ergonomisk toilet, som er designet således, at siddepositionen kan hjælpe tusindvis af børn og voksne af med smertefulde toiletproblemer.

- I år har der været flere indsendelser end nogensinde før, og det er løsninger af enorm høj kvalitet, lyder det fra teamet bag Danish Design Award.

Juryformand Christina Halskov glæder sig i en pressemeddelelse over de mange, spændende indsendelser og lægger heller ikke skjul på, at udvælgelsen har været svær:

- Der er så mange gode designbaserede og meningsfulde bud på at nytænke eller forberede produkter, services eller en situation. Og gudskelov! For aldrig har der været så meget brug for design - som tænkning, handling og konkrete produktløsninger. Årets finalister afspejler de positive kræfter, der er tilstede i design, og de områder vi skal fokusere på i 2020 og fremadrettet.

Danish Design Award er Danmarks store, årlige designpris, der hylder den forskel, design kan gøre for mennesker, virksomheder og samfund. Prisuddelingen gennemføres i samarbejde med Dansk Design Center og brancheorganisationen Design Denmark.

Adskillige studerende fra Designskolen Kolding har før vundet priser ved uddelingen, ligesom skolen selv vandt en ærespris for sin indsats for godt design, da Designrådet i 2019 uddelte hæder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce