Annonce
Nordtyskland

Desperat personalemangel lukker sygehusafdelinger

Sygehusafdelinger står som spøgelseshuse, fordi det er umuligt at rekruttere personale. Modelfoto: Colourbox.

KIEL: Personalemangel fører nu til nedlæggelser af sengepladser i Slesvig-Holstens sygehuse. På kommunehospitalet i Kiel er en hel afdeling blevet lukket, mens sygehusene i Rendsburg og Eckernförde har nedlagt taget henholdsvis 40 og 12 senge. Universitetshospitalet i Kiel har indskrænket med 24 sengepladser. Lukningerne har været nødvendige for at overholde de minimumsnormeringer, som er fastsat af forbundsregeringen.

Problemet omfatter primært plejesektoren. I alt mangler der omkring 1000 sygeplejersker og sosu’er, hvis klinikkerne i Slesvig-Holsten skal opfylde kravene om minimumsnormeringer fra det tyske sundhedsministerium.

En nylig undersøgelse dokumenterede, at personalebestanden på delstatens sygehuse i gennemsnit lå ti procent under det fastsatte minimum.

For sygehusene er det vanskeligt, hvis ikke umuligt at rekruttere. Ledigheden inden for plejefagene er ikke-eksisterende. Faktisk mangler der i hele Tyskland omkring 30.000 sygeplejersker og sosu’er. Det viser en opgørelse i de tyske lægers fagblad, Ärzteblatt. Interessen for en fremtid i sektoren er samtidig begrænset på grund af beskedne lønninger og hårdt arbejdspres.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce