Annonce
Kolding

Desperate elever brød ind i aflåst kasse for at få telefoner

Nogle elever i en 9. klasse på Kongsbjergskolen var så desperate efter at få fat i deres mobiltelefon, at de brød ind i den aflåste kasse i klassen, hvor elevernes telefoner lå. Det viser noget om de unges afhængighed af telefonerne, siger viceinspektør på Kongsbjergskolen, Henrik Jørgensen. Foto: Ulrik Pedersen

Nogle af de ældste elever på Kongsbjergskolen i Lunderskov respekterede ikke, at deres mobiltelefoner var låst inde i skoletiden. De brød ind i aflåst kasse for at få deres telefoner.

Kolding: Det har ikke været helt problemfrit, at de ældste elever på Kongsbjergskolen i Lunderskov i år har skullet låse deres mobiltelefoner inde i en kasse, fra skoledagen begynder, til den slutter.

Det fortæller viceinspektør Henrik Jørgensen i forbindelse med, at kollegerne på Sdr. Bjert Centralskole nu indfører et totalt mobilforbud på deres skole.

Nogle af eleverne i en af Kongsbjergskolens 9. klasser var i en periode så desperate efter at få fingre i deres mobiltelefoner, at de flere gange brød ind i den aflåste kasse i klasselokalet. Der blev ikke stjålet nogen telefoner, for eleverne var kun ude efter deres egne telefoner.

- Vi ved ikke helt, hvem det er, men der var flere om det. Det skete flere gange på kort tid. Når de oplever et pres, kommer der et modpres, siger Henrik Jørgensen.

Resultatet af elevernes indbrud i den låste telefonkasse er, at den pågældende klasses telefonkasse nu opbevares på viceinspektørens kontor.

Skolen oplever også i dag, at færre elever afleverer deres telefon i klassekasserne. I stedet lader de som om, de ikke har den med.

- Vi satte forsøget i gang, fordi det simpelt hen tog overhånd for eleverne. Telefonerne fyldte for meget, og de kunne ikke administrere det. De forstyrrede undervisningen, og elevernes opmærksomhed flyver lige med det samme ned til telefonen. Vi vil gerne lære dem en fornuftig brug af telefonen, men vi står magtesløse, siger Henrik Jørgensen.

Ordningen evalueres til sommer.

Vi vil gerne lære dem en fornuftig brug af telefonen, men vi står magtesløse

Henrik Jørgensen,
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce