Annonce
Nordtyskland

Desperate fiskere forærer fangsterne bort

Modelfoto: Colourbox.

BÜSUM: Hellere give bort til velgørenhed end at sælge til underpris. Under det motto vil Slesvig-Hoistens desperate rejefiskere nu forære deres fangster væk. Det sker fredag på havnen i Büsum på den slesvig-holstenske vestkyst. Her kan alle interesserede hente friskfangede rejser mod et frivilligt bidrag.

Pengene beholder fiskerne ikke selv. Det indsamlede beløb bliver sendt videre til den tyske søredningstjeneste DgzRS.

Rejsefiskerne frygter at miste deres eksistens, fordi priserne er helt i bund. Et kilo rejer indbringer fiskerne 2,98 euro mod 4,54 euro sidste år. Hermed er prisen på vej mod smertegrænsen. Fiskernes omkostninger ved at fange rejer er omkring 1,80 euro på kilo.

Forklaringen på de lave priser er, at grossisternes frysehuse bugner. Ganske vist er fangsterne i år ikke store i Slesvig-Holsten. Til gengæld bliver der fanget masser af rejer i den hollandske del af Nordsøen.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce