Annonce
Sønderborg

Lejer remiseområdet: Destilleriet Als rykker til Sønderborg og åbner restaurant

Direktør Krestian Muusmann (tv) og bartender Frederik Frimodt-Larsen foran det, der bliver til restaurant med bar. Foto: Jens Eilertsen
Høruphav-virksomheden har lejet hele remiseområdet ved rutebilstationen. De tre bygninger sættes i stand og der etableres et grønt område med scene til fællesarrangementer.

Sønderborg: Destilleriet Als flytter fra Høruphav til Sønderborg. Virksomheden har lejet det 5500 kvadratmeter store remiseområde ved rutebilstationen af Sønderborg Kommune, og til trods for, at kontrakten foreløbig kun løber over 10 år, investeres der et stort millionbeløb i at sætte hele området i stand.

Direktør og medejer Krestian Muusmann fortæller, at håndværkerne går i gang onsdag 25. november. Det er direktørens bud, at det hele er klar til åbning en gang i marts næste år.

På grunden ligger tre bygninger på i alt 2300 kvadratmeter, og de skal alle renoveres. I bygningen, der ligger tættest på rutebilstationen, etableres en restaurant med bar. Den har endnu ikke fået et navn, men konceptet ligger klart: I dagtimerne skal det være en smørrebrødsrestaurant i meget høj kvalitet. Direktøren taler ligefrem om, at der skal være smørrebrøds-kalas i den nye restaurant. Om aftenen kan der købes en menu.

Annonce

Showroom

Destilleriet Als har ansat en kok, men navnet er endnu ikke til offentliggørelse. Krestian Muusmann siger dog gerne, at virksomheden har kigget sig godt omkring for at finde den helt rigtige profil. Der lægges nemlig vægt på, at det skal være en stor oplevelse at komme på den nye restaurant.

Om fire måneder etableres der en scene og grønt område her. Foto: Jens Eilertsen

- Vi vil lave alt fra bunden, og der vil blive tale om mad fremstillet af lokale ingredienser fra folk vi kender, siger direktøren.

Det lyder jo dyrt - men det bliver det ikke. Destilleriet Als etablerer ikke en ny restaurant med bar for at tjene penge på den - den skal mere bruges som et showroom for virksomhedens gin og whisky. Og det er så her, destilleriets kompetente bartender, Frederik Frimodt-Larsen, kommer ind i billedet. Han siger, at man sagtens kan drikke whisky eller en cocktailmenu til maden.

Annonce

Whisky til mad

- Vin kan meget, men når vi tilbyder en cocktailmenu, kan den tilpasses kundernes ønsker. Jeg ser meget frem til at vise, hvad vi kan, siger bartenderen.

I bygningen ind mod rutebilstationen skal der ikke kun være restaurant. Virksomhedens whiskydestilleri flyttes også fra Høruphav. I den anden bygning skal der indrettes blandt andet selskabs- og konferencelokaler og i bygningen længst væk fra rutebilstationen skal der opbevares whisky. Der fremstilles 40.000 liter om året og de skal ligge i tre år.

Annonce

Scene

Destilleriet Als sælger langt de fleste produkter uden for lokalområdet. Alligevel er det vigtigt for Krestian Muusmann at brande virksomheden i Sønderborg om omegn. Det er blandt andet derfor, der nu investeres et stort millionbeløb i remiseområdet. Blandt andet bruges der mange penge på at etablere et stort grønt område med scene mellem bygningerne.

Kresten Muusmann vil gerne skabe et nyt smukt område i midten af Sønderborg og håber, at der sammen med andre kan holdes arrangementer. Han nævner som eksempel streetfood-dage og nikker, da vi foreslår fiskemarked.

- Hvad skal der ske med lokalerne i Høruphav?

- De er lejede og vi beholder dem. Blandt andet skal de bruges som selskabslokale.

- Har det været let at forhandle med kommunen?

- Vi har haft den bedste oplevelse med kommunen. De har lyttet til os og taget os i hånden, og sagsbehandlingen har været hurtig.


Vi har haft den bedste oplevelse med kommunen. De har lyttet til os og taget os i hånden, og sagsbehandlingen har været hurtig.

Krestian Muusmnann


- Hvorfor køber I ikke området?

- Der giver ikke mening at købe det - det er nok også dyrt, og kommunen har jo ikke sat det til salg.

- Hvem betaler for istandsættelsen?

- Det gør vi.

- Selv om I kun har en 10-årig kontrakt?

- Ja, men vi har da tænkt og at blive mere end 10 år.

- Men I kan ikke være sikre på, at kommunen forlænger? Får I så pengene, som I har investeret i istandsættelsen, retur?

- Nej, vi har en aftale om, at bygningerne afleveres i den stand, vi har modtaget dem, siger Krestian Muurmann og griner lidt.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Vejen For abonnenter

Idrætscenter vil bygge for 55 mio. kr.: Planlægger feriecenter med 180 senge

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Sønderborg

50 år efter deres første ja blev de fejret igen med en guldkonfirmation: - Vi kørte ikke i limousiner, som mange gør i dag

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Annonce